To je to što me zanima!

Šovagović se užasavao nastupa, obožavao je glazbu, a mladi ga pamte po ulozi hipohondara Ive

Filip je u svojoj glumačkoj karijeri do sada dobio brojne nagrade. Uspješan je glumac i redatelj, a mlađim generacijama postao je poznat po ulozi hipohondara Ive Zadre u humorističnoj seriji
Vidi originalni članak

Kao mali nikada nije razmišljao o glumi kao o svom životnom pozivu. Užasavao se nastupa, a naposljetku je postao uspješan kazališni i filmski glumac i redatelj. Filip Šovagović danas slavi 54. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prva Filipova ljubav bila je glazba. U osnovnoj glazbenoj školi svirao je klasičnu gitaru. Svirao je u mnogim bendovima, a još uvijek sklada i piše pjesme. Osim toga, član je glumačkog benda Drama Go-Go Swing Orchestra, a s profesorom Fadilom Abdulovom ima bend.

Šovagović je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, gdje je uspio proći prijemni ispit uz trećeg pokušaja. Glumu je studirao osam godina, a upisao je i režiju koju je studirao pet godina. Godine 2014. diplomirao je glumu kako ne bi izgubio posao u kazalištu Gavella. U 47. godini postao je prvostupnik glume, jer je tada donesena odluka kako se niti jednom glumcu bez diplome ne može produljiti radni ugovor. Potom je upisao i magisterij te 2016. magistrirao režiju na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Filip je dobio i brojne nagrade. Svoju prvu nagradu Zlatna arena dobio je 1995. za ulogu u filmu 'Isprani', 1998. dobio je nagradu za ulogu u filmu 'Transatlantik', a tri godine kasnije za ulogu u filmu 'Polagana predaja'. Njegova drama 'Cigla' dobila je 1999. godine Nagradu Udruženja dramskih umjetnika za najbolji praizvedeni tekst, te je proglašena najboljom predstavom na 'Marulićevim danima' iste godine.

LJUBAV U DOBA KORONE Romantični Šovagović 'izveo' glumačku divu na pivo i čips

No uloga po kojoj će ga svi vjerojatno pamtiti je ona u humorističnoj seriji 'Naša mala klinika'. Mlađim generacijama tako je postao poznat kao hipohondar Ivo Zadro.

Filip je bio u braku s Ružom Grizelj  od 1992. do 1997., s kojom je dobio kćer Klaru. Danas je u vezi s glumicom Ninom Violić (48). Neko su vrijeme skrivali i držali njihov privatni odnos podalje od javnosti, međutim, sad više ne skrivaju da su zaljubljeni.  

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pantarei 14.09.2020.

    Meni je lik skroz ok

  • krkanADZ 14.09.2020.

    ma katastrofa...

  • 14.09.2020.

    Nikada mi taj covjek nije sjeo niti ovako a niti kao glumac..Nasa mala klinika totalni promasaj..

Komentiraj...
Vidi sve komentare