To je to što me zanima!

Spajsice u šoku: Majice im rade žene za plaću od 3 kn po satu

Spajsice su navele da im je tema ravnopravnost jako važna jer su 'jednakost i ravnopravna distribucija moću oduvijek u srcima članica benda'...
Vidi originalni članak

Spajsice su trenutno na svjetskoj turneji i za tu priliku su dale tiskati bijele majice s natpisima 'Želim biti Spice Girl' i 'rodna ravnopravnost'. 'Spice majicama' su htjele promovirati ženska prava, a onda su se šokirale kad su čule da su ih sašile žene u Bangladešu za plaću manju od tri kune po satu.

Navodno su najavile kako će osobno financirati istragu jer nisu znale tko će proizvoditi majice. Osim djevojaka iz benda, iste majice promovirale su i druge zvijezde poput Kylie Minogue (50), Sama Smitha (26), Jessie J. (30), Holly Wiloughby (37) i drugih.

Majice se prodaju za 160 kuna, a od toga oko sto kuna se donira zakladi Comic Relief za promicanje jednakosti žena. Spajsice su navele da im je tema ravnopravnost jako važna jer su 'jednakost i ravnopravna distribucija moću oduvijek u srcima članica benda'.

Žene iz Bangladeša su primorane raditi i duple smjene kako bi ispunile nemoguće visoke kvote, a često su izložene verbalnom maltretiranju.

- Imamo dokaze da nadzor nije izvršen kako treba te da tvornice u Bangladešu krše zakon o radu kao i ljudska prava - rekla je za Guardian voditeljica organizacije Rad iza etikete Dominique Muller.

JEZIVA ISTINITA PRIČA IZA POPULARNOG FILMA: 'Obitelj je u kući strave proživljavala pakao, u pet ujutro budio bi ih miris leševa'

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Chosen_one 23.01.2019.

    licemjerje level pro ... bahate kuc keee

  • CarminaBurana 23.01.2019.

    dobro jutro, sta mislite tko radi za Primark, HM, Zara i slicne??? koliko su puta nasli u odjeci Primarka poruku tih zena...kao sad neko cudjenje

  • direktor 23.01.2019.

    šta je to? hrvatski proizvod? to su hrvatske plaće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare