To je to što me zanima!

Spas za lovca: 'Potjeru' snimali dvaput, ostali bez 191.000 kn

Natjecatelji su u završnoj potjeri skupili 11 točnih odgovora. Lovac Kotiga nakon 40 sekundi nije imao nijedan točan odgovor. Tada je snimanje prekinuto, a u ponovljenom krugu Kotiga ih je ulovio
Vidi originalni članak

U posljednjem krugu epizode kviza 'Potjera', koja je emitirana u srijedu, tročlana ekipa borila se za za 191.000 kuna, ali nisu otišli kući bogatiji za taj iznos. Naime, kako je objavio Index, završna potjera snimana je dvaput.

PROVESELILI SE Proslavili 600. epizodu: 'Biti lovac u 'Potjeri' je zabavno...'

Prvi su put natjecatelji imali 11 točnih odgovora. a lovac Dean Kotiga je u trenutku kada mu je do kraja ostala minuta i 20 sekundi imao nula točnih odgovora, što je za igrača njegovog kalibra prava rijetkost.

U tom trenutku snimanje je prekinuto zbog, kako su objasnili s HRT-a, tehničkih problema te je cijela završna potjera ponovljena. U drugom pokušaju ekipa je skupila 13 točnih, no Kotiga je ovaj put brže i točno odgovarao na pitanja i ulovio ih. Tako je ekipa ostala bez pozamašnog iznosa.

SVAKA ČAST! Studentica 'rasturila' u Potjeri i odnijela gotovo 50.000 kuna

Kontaktirali smo HRT za komentar spomenute situacije, a odgovor donosimo u cijelosti:

'Obavješćujemo Vas kako je završna potjera u 655. emisiji, emitiranoj 9. svibnja 2018. godina, snimljena ponovno zbog tehničkih problema koji su u lovčevoj završnoj potjeri onemogućili odigravanje toga dijela igre u skladu s pravilima kviza. 

Točno je kako je u prvome snimanju lovac Dean Kotiga bio na nuli, ali u toj je situaciji pobjednik još uvijek neizvjestan. Naime, kako je bilo nemoguće rekonstruirati vrijeme u lovčevoj završnoj potjeri i kako se njegova završna potjera prekidala nekoliko puta, odluka o ponavljanju bila je jedina moguća. Tek su u ponovljenim završnim potjerama i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja.

Nadalje, glede Vašega upita o tome kakav je izbor ponuđen ekipi prije ponovnoga snimanja završne potjere, ističemo kako je u skladu s pravilima kviza Potjera predviđen protokol za takve situacije u kojemu se među ostalim navodi sljedeće: 'Dogode li se tijekom snimanja tehnički problemi ili neki drugi nedostatci, koji onemogućuju odvijanje igre prema pravilima kviza, donosi se odluka o poništenju dijela snimanja i vraćanju natjecanja korak unatrag u dijelovima koji imaju striktna vremenska ograničenja (kod takvih se dijelova mora krenuti ispočetka, s novim zadatcima)'.

S tim su pravilima natjecatelji upoznati u svim fazama: za vrijeme prijave i izbora natjecatelja, pri dolasku na snimanje, na probi prije snimanja i na samome snimanju.

Hrvatska radiotelevizija ne raspolaže podatcima o navodnim tužbama, no s natjecateljima koji su bili sudionici kviza obavljeni su razgovori i natjecanje je nastavljeno u dogovoru s ekipom.

Zaključno, Hrvatska radiotelevizija ne komentira hipotetske situacije te vjeruje kako će ekipa vrsnih znalaca poput sudionika spomenute emisije svoj put prema pobjedi imati mogućnost pronaći u nekoj od sljedećih emisija'.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • 11.05.2018.

    Zafalilo Dalićki za novi ugovor.

  • srakar 11.05.2018.

    Pa i Tarik puno brže čita pitanja za lovca, nego za natjecatelje....

  • nikluk20 11.05.2018.

    prvo, maknuo bih voditelja, drugo maknuo bih lovce, treće maknuo bih emisiju sa televizije....riješen problem... :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare