To je to što me zanima!

'Specijalizirao sam se za ribu, a godinama je nisam htio jesti'

Da netko mom pokojnom ocu kaže da sam šef kuhinje specijaliziran za pripremu ribljih jela, vjerojatno bi puknuo od smijeha, kaže samouki kuhar Andrej Barbieri
Vidi originalni članak

Sljedećeg tjedna žiri kulinarskog showa “Celebrity MasterChef”, među kojima je i Andrej Barbieri (44), odabrat će pobjednika. I dok su Dino Galvagno i Radovan Marčić već iskusni u ocjenjivanju kandidata, Andrej je u showu prvi put. Samouki kulinarski velemajstor, brat gastrokolumnista Veljka Barbierija, radi kao šef kuhinje u opatijskom restoranu. No u kulinarstvo se zaljubio prilično kasno. Živio je u Torinu, s 18 godina je radio u noćnim klubovima, pa uskoro i otvorio nekoliko svojih. To je radio 12 godina.

Kako ste završili u kulinarstvu?


Radio sam od jutra do sutra pa mi je postalo naporno. Kako sam iz hobija pohađao kulinarske tečajeve i zanimao se za vino, počeo sam se baviti gastronomijom. Od vlasnika noćnih lokala postao sam kuhar.

Koja je vaša najveća zamjerka kandidatima. U čemu su “najtanji” u pripremi jela?

Osim estetske prezentacije jela, doista nemam velikih zamjerki. Primijetio sam da ne probaju hranu koju kuhaju pa je to dovelo do nekih čudnih rezultata.

Ocijenili su vas kao strogu osobu. Jeste li i privatno takvi?

Ma nisam strog, nego sam zahtjevan. A upravo takav sam i kad se kamere ugase.


Kakva jela najviše volite, a što nikad ne jedete?

Volim jesti sve i u hrani nisam isključiv. A do 18 nisam jeo ribu. Da netko mom pokojnom ocu kaže da sam šef kuhinje specijaliziran za pripremu ribljih jela, vjerojatno bi puknuo od smijeha.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kung fu panda 21.05.2014.

    nema bolje ribe od Kucina iliti Cvergla na tavi ili Šarana na rašljama

  • lukica24 20.05.2014.

    i ja se pomalo specijaliziram za ribe, čiščenje sve bolje, evo i filetirat sam počeo, još samo da imam pravi nož za to i pincetu

Komentiraj...
Vidi sve komentare