To je to što me zanima!

Srpski glazbenik preminuo u 45. godini, pišu mu dirljive poruke: Putuj s anđelima, dobri čovječe

Uzrok glazbenikove smrti još uvijek nije službeno potvrđen. No mediji javljaju da se društvenim mrežama širi priča kako je preminuo od srčanog udara
Vidi originalni članak

Vijest o smrti Aleksandra Banjca (44), poznatog klavijaturista, skladatelja i aranžera pogodila je njegove kolege s estrade koji se od njega porukama opraštaju na društvenim mrežama, javlja Radio Sarajevo.

- Bože moj...  ne znam kako je ovo moguće... slomilo me... Napustio nas je jedan od najboljih muzičara, kolega i prijatelj, veliki uzor, poseban čovjek. Jako sam te volio i poštivao veliki glazbeniče i dragi prijatelju. Putuj sretno. Zbogom Baki - napisao je na Facebooku glazbenik Ante Gelo (46).

- Putuj s anđelima, divni dobri čovječe - na svojem je profilu uz zajedničke fotografije napisala pjevačica Amira Medunjanin (49).

Uzrok glazbenikove smrti još uvijek nije potvrđen. No društvenim mrežama širi se priča da je preminuo u svom studiju od srčanog udara, javlja Večernji list.

Kao studijski aranžer Banjac je surađivao je s Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević i mnogim drugim poznatim izvođačima. Svirao na više od 40 albuma pop glazbe, a 2007. pridružio se trećem koncertu Zdravka Čolića na beogradskoj Marakani.

Inače, Aleksandar Banjac rođen je 22. prosinca 1976. godine u Ćupriji, a sviranje klavijatura zavolio je još u osnovnoj školi. Završio je srednju glazbenu školu u Novom Sadu, a potom upisao Akademiju umjetnosti. U prvoj polovici '90-ih godina prošlog stoljeća  postao je član sastava Revir, a onda i funk r&b benda Colibri s kojim se proslavio. 


 

Idi na 24sata