To je to što me zanima!

Štajerska tradicionalna glazba i ples u centru Zagreba okupili su brojne: 'Treba nam više ovog!'

Tradicionalni ples schuplatten, zvuk jodlanja i atmosfera Štajerske razveseli su brojne građane. Tapkalo se, pljeskalo, udaralo đonovima cipela, bedrima i koljenima. Crvenile su se noge i ruke...
Vidi originalni članak

Danas u Zagrebu obilježavamo austrijski nacionalni praznik - Dan neutralnosti. U fokusu naše proslave je savezna pokrajina Štajerska. Dvije glazbene skupine - Schoffeichtkoglposcha i D’Hochtausinger z’Weißenbach dali su baš pravi austrijski štih. Nadam se da se ovo svidjelo zagrebačkoj i hrvatskoj publici. Rekao je to dobro raspoloženi austrijski veleposlanik Josef Markus, kojeg smo sreli na glavnom zagrebačkom trgu u ponedjeljak.

KAKO DAJEŠ, TAKO PRIMAŠ Kultura dijeljenja: Doznali smo jesu li Hrvati široke ruke ili radije zadrže stvari za sebe

Tradicionalni ples schuplatten, zvuk jodlanja i atmosfera Štajerske razveseli su brojne građane. Niti tmuran dan nije spriječio stare i mlade da izađu iz kuća i stanova te uživaju u austrijskoj kulturi. Guštali su u svirci grupe Schoffeichtkoglposcha te plesu skupine D’Hochtausinger z’Weißenbach.

- Hoćemo još! Baka, snimaj sve! - vikali su oni najmlađi, koji su pratili svaki korak simpatičnih Austrijanaca.

Tapkalo se, pljeskalo, udaralo đonovima cipela, bedrima i koljenima. Crvenile su se noge i ruke, ali tradicionalne plesače skupine D’Hochtausinger z’Weißenbach ništa nije zaustavljalo.

UZ NIZ RADIONICA U Rijeci počinje 'Brdo kulture': 'Cilj je da kultura i baština postanu sastavni dio življenja'

Kad su vidjeli vesela lica dječice i onih nešto starijih, kao da su postali energičniji.

Bili su zadovoljni i oni stariji, koji su svaki pokret snimili i fotografirali. Da je atmosfera bila sjajna, dokazuje i činjenica da u malo više od sat vremena gotovo nitko nije otišao. 

- Dobri su stvarno! Treba nam više ovakvog sadržaja - čulo se među publikom.

Za uloženi trud i dobru atmosferu neki su glazbenici dobili čokolade od gospođe iz publike. Pomalo su se zacrvenili. Je li to od dara ili puno svirke i plesa, ostat će, čini se, tajna.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Miške 31.10.2023.

    Mi Zagorci i Zagrepčani smo Južni Štajerci

  • 30.10.2023.

    Fala Bogu,dosta mi je šargijanja više u mom Zagrebu na svakom ćošku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare