To je to što me zanima!

Stigli 'Maratonci: Kultna obitelj Topalović dotrčala je u Zagreb

Svjesni smo da će nam biti teško oduprijeti očekivanjima i usporedbama s filmom Slobodana Šijana i njegovim zvijezdama, kažu glumci koji će glumiti u predstavi
Vidi originalni članak

Vilim Matula je najstariji član obitelji Topalović, Maksimilijan, Aksentiju glumi Elizabeta Kukić,

Milutina Nikša Butijer, Lakija Hrvoje Kečkeš, a Luka Petrušić je najmlađi Mirko. Iva Milošević, redateljica predstave, koja će 22. prosinca imati premijeru u kazalištu Karempuh u Zagrebu, kaže kako je tekstu pristupila kao dramskom sadržaju a ne komediji. Dodaje kako se zato osobito pazilo na psihološke detalje, kako likovi ne bi bili jednodimenzionalni, što je čest slučaj u komedijama. 

Obitelj Topalović već je desetljećima pravi kulturološki fenomen jugoistočne Europe. Drama je prvi put postavljena u Ateljeu 212 u Beogradu, a Slobodan Šijan je deset godina poslije prema njoj režirao kultni film.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dkmjnn 21.12.2015.

    Film je legendaran, najbolja komedija koju sam u svom životu gledala. Da li zbog glumaca, scenarija ili nečeg trećeg, film je legendaran. I, da. Nisam Srpkinja, niti jugonostalgičar, niti senilna. Jednostavno, film mi je "mrak".

  • fićfirić 20.12.2015.

    "Deda ,nemoj dete da mi vređaš. - Koje dete,to je kreeten."

  • Linz 20.12.2015.

    Sramota je za jednog 'novinara' napisati članak o 'Maratoncima' a ne spomenuti Dušana Kovačevića koji je napisao scenario za taj film !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare