To je to što me zanima!

Stonesi zbog kritika prestaju izvoditi svoju poznatu pjesmu: 'Pokušavamo shvatiti problem'

Pjesma 'Brown sugar' je oduvijek bila kontroverzna, no u zadnje vrijeme dobila je puno kritika na račun stihova o ropstvu i seksualnom nasilju
Vidi originalni članak

Pjesma 'Brown sugar' jedan je od najvećih hitova legendarnog benda Rolling Stones, izvedena čak 1136 put, sa zadnjom izvedbom u kolovozu 2019. u Miamiju. Bend je odlučio prestati ju svirati na neko vrijeme, zbog velike količine kritika koje je zadobila na račun kontroverznog teksta.

- Pokušavam shvatiti problem. Zar ne razumiju da je to pjesma o užasima ropstva? Sad ju pokušavaju pokopati - rekao je Keith Richards (77) za L.A. Times

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako nitko ne optužuje bend za zagovaranje ropstva, ipak smatraju da je pjesma neprimjerena za današnje doba. Tekst pjesme nekoliko je puta prilagođavan, jer je i članovima benda bio 'previše'. 

Izvorni tekst pjesme je glasio: 'Smeđi šećeru, kako to da imaš tako dobar okus? Smeđi šećeru, baš kao što bi crna djevojka i trebala", a kasnije su pridjev 'crna' zamijenili s 'mlada' djevojka.

POGLEDAJTE VIDEO Nitko nije prepoznao Micka Jaggera: Pjevač Rolling Stonesa popio pivo kao totalni anonimac

- Trenutno se ne želim sukobljavati i ulaziti u ta sva s*anja. Jednom se možda uzdigne nazad u svoju slavu - objasnio je Richards.

Neki od stihova sadrže seksualno nasilje i povijesno točne opise doba ropstva, a tekst je nekoliko puta ublažavan.

- Svirali smo 'Brown sugar' svake večeri od 1970. Zasad ćemo ju maknuti i vidjeti kako će to proći, pa ju možda jednom i vratimo u repertoar - rekao je Mick Jagger (78).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • nap 13.10.2021.

    stonesi legende

  • Arbitar666 13.10.2021.

    Sad je treba izvoditi što više u inat manjini kojoj smeta sve...

  • Senilni Taliban 13.10.2021.

    Previše je bijelih muškaraca u tom bendu. Niti jedan transgender ili Afrobritanac. Oduvijek je to meni bilo sumnjivo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare