To je to što me zanima!

Švicarci uhitili Polanskog zbog zločina starog 31 g.

Oskarovac od 1978. godine živi u Francuskoj jer ga od tamo nisu mogli izručiti u Ameriku. Romana Polanskog se tereti za seks s maloljetnicom
Vidi originalni članak

Organizatori Zurich Film Festivala pozvali su Romana Polanskog (76) na priredbu kako bi mu uručili nagradu za životno djelo. Redatelj do Zuricha nije stigao budući da su ga u subotu uhitili na granici temeljem sudskog naloga izdanog u Americi prije više od 30 godina. Oskarovac se 1978. godine upustio u seksualnu vezu sa Samanthom Geimer (45) koja je tada imala 13 godina. Pozvao ju je u kuću Jacka Nicholsona na snimanje. Prvotno su ga optužili za silovanje i sodomiju, ali optužnica je smanjena nakon što je priznao krivnju. Kako mu i zbog seksa s maloljetnicom prijeti zatvorska kazna, redatelj se 1978. godine preselio u Francusku izvan dosega američkih vlasti. Polanskog će zadržati na policiji do daljnjeg. Švicarci redatelja planiraju izručiti Sjedinjenim Američkim Državama, a njegov odvjetnik je već najavio borbu protiv takve odluke. Slučaj bi na sudu mogao biti mjesecima. Samantha je prošle godine u intervjuu otkrila da je oprostila Polanskom te mu je poželjela sretan život.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • bellaUna 29.09.2009.

    naravno da je pedofil i da zato treba odslužiti kaznu! ogavno mi je čuti da Francuska traži njegovo oslobađanje i bude li tomu tako, to će samo potvrditi da su neki ljudi jednakiji od drugih!

  • Marko_1992 27.09.2009.

    eHrvatska treba vasu pomoć... http://www.erepublik.com/en/referrer/Marko-Zuja

  • laptopxp 27.09.2009.

    Gle ti ovo. Nema zastare. A kod nas se malo vrda, par puta ti ne mogu uručiti poziv jer nisi na adresi koju ima sud, malo zajebu odvjetnici, malo kod suda ili tužiteljstva predmet odleži u ladici i eto ti zastara. Kad bumo mi već jedanput postali pravna država i da onaj ko se ogriješi o zakon završi u zatvoru kat tad, a ne po onoj HDZ-eovskoj: Tko je jamio jamio je, reče Rojs i ode u zastaru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare