To je to što me zanima!

Tajtana Jurič i Mario Valentić vježbali na Bundeku: Super je

Vježbali su u sklopu projekta 'PARKiranje - vratimo se u parkove', sastavnog dijela ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti. S Tatjanom je vježbala i njena kujica
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti započeo je prošloga vikenda trećim izdanjem zabavno-rekreacijskoga projekta „PARKiranje - vratimo se u parkove“ na zagrebačkom Bundeku u okviru kojega je ove godine održana i poznata gradska utrka Urban Challenge. Cilj projekta je promocija kulture tjelovježbe i kretanja te boravka u prirodi u velikim gradovima, a organizatori su tvrtka Ex-Alto i Coca-Cola HBC Hrvatska uz potporu Grada Zagreba. 

Dvodnevni je program uključivao brojne sportsko-rekreacijske i zabavne aktivnosti, konvenciju aerobika na otvorenome i poseban program namijenjen najmlađima Na Bundeku je  vježbao i Mario Valentić te voditeljica Tatjana Jurić koja se rekreirala u društvu svoje kujice.

- Ljudi zaboravljaju koliko je kretanje bitno i koliko povoljno utječe na zdravlje. Bilo bi dobro da smo malo manje komotni, da ne zaboravljamo na sebe i da više uživamo u ljepotama koje nude zagrebački parkovi, pogotovo dok još nije hladno - rekla je Tatjana Jurić. S obzirom na to da ima kujicu, svakodnevni joj boravak na zraku i šetnja, kako je dodala, više nisu ni izbor. 

Mariju Valentiću svakodnevno jutarnje vježbanje je kao pranje zubiju. 

- Svatko treba odvojiti barem deset minuta dnevno za vježbanje. To ne treba odgađati, nego samo odabrati sebi primjerenu aktivnost - rekao je.

 Projekt „PARKiranje - vježbajmo u parkovima“ na zagrebačkome Bundeku uključivao je i vježbanje za mame, vježbe za dugovječnost, plesne radionice, jogu, program opuštanja, školu sigurne vožnje bicikla i rola, školu trčanja te nordijsko hodanje. 

Obilježavanje „Europskoga tjedna mobilnosti“, koji se od 16. do 22. rujna održava u više od dvije tisuće gradova diljem Europe, nastavlja se brojnim radionicama i programima poticanja kretanja i zdravih životnih stilova, a završit će tradicionalnom „Zagrebačkom žbicom“, biciklijadom kroz središte grada u dužini od sedam kilometara koja će biti održana u subotu 22. rujna. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Friz_1 19.09.2012.

    A ko je Tajtana Jurič?

  • Aranka 18.09.2012.

    Debeli i siromašni ? Jeste ikad čuli ono....Jede puno i nekvalitetno !

  • ostvaren 18.09.2012.

    treba promovirati tjelovježbu, više od pola države je pretilo. i siromašno. koji paradoks!

Komentiraj...
Vidi sve komentare