To je to što me zanima!

Talijanska zvijezda na koncertu posvetila svoju pjesmu Oliveru

Svoju najvažniju pjesmu, 'Handful of Soul', Biondi je posvetio Oliveru Dragojeviću, kojem se naklonio na šibenskoj pozornici i izrazio žaljenje jer nas je takav glazbenik napustio
Vidi originalni članak

Mario Biondi (47) nakon tri godine vratio se u Hrvatsku. Velikan jazza i soula, Sicilijanac iz Catanije kojeg su već nakon debitantskog albuma 'Handful of Soul' prozvali novim Barryjem Whiteom, za povratak je izabrao pozornice na Tvrđavi Svetog Mihovila u Šibeniku. 

Svoju najvažniju pjesmu, 'Handful of Soul', Biondi je posvetio Oliveru Dragojeviću, kojem se naklonio na šibenskoj pozornici i izrazio žaljenje jer nas je takav glazbenik napustio.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Glazba slavi život. Glazba zabavlja, ona vas mora odvući tamo negdje, u bezbrižnost - rekao je Biondi koji je u Šibeniku predstavio posljednji album 'Brasil', nastao u suradnji s brazilskim glazbenicima, koji predstavlja konačnu potvrdu njegove ljubavi prema brazilskoj glazbi. 

Prvi puta Hrvatsku je posjetio 2014. kada je nastupao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.Tada je u Zagreb sletio na sam dan koncerta jer je večer prije nastupao u Parizu i nije stigao razgledati grad.

STIŽE U HRVATSKU Biondi: Radujem se hrvatskim vinima, ali i obožavateljicama

Svoj prvi nastup u Hrvatskoj započeo je pjesmom 'A Handful Of Soul'. Izuzetno raspoložen i zadovoljan prošetao je kroz cijelu dvoranu, sjeo u publiku, slikao se s fanovima i plesao. U dva sata otpjevao je čak 22 pjesme, a nakon koncerta se družio s obožavateljima u predvorju dvorane. 

Glazbenik je poznati ljubitelj vina i jedva je čekao kušati naše najpoznatije sorte, a od organizatora je tražio i da mu nabave 14 godina star viski.

Karijeru je započeo 1988. kao prateći vokal mnogim afirmiranim glazbenicima, među ostalim i Rayu Charlesu. Iako Biondi uglavnom pjeva na engleskom ili talijanskom jeziku, obožavatelji govore da ipak najbolje govori jezikom soula i jazza.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bob_vox 04.08.2018.

    koji vokal je ovaj tip, čudo.

  • anane 03.08.2018.

    ..mozda je rastanak ovde doli,ali tu u grudima smrti nema;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare