To je to što me zanima!

Tamburaši u starkama osvojit će Australiju 'drmeš punkom'

ROCK TAMBURAŠI Mejašima cure vrište na koncertima, stalno ih zovu, a sad će zaluditi i ljepotice u ‘zemlji klokana’ gdje će od 18. travnja do 15. svibnja nastupati u Sydneyju, Melbourneu, Canberri...
Vidi originalni članak

Kad smo prijateljima i obitelji prvi put pustili ‘Zoricu’, svi su nam rekli: ‘Dečki, nemojte, užas je, što će vam to?!’. Skoro smo se i u bendu posvađali, no ona nam je promijenila karijeru.

Iako je većina bila protiv ‘Zorice’, Nikola je preuzeo odgovornost za pjesmu i odlučio u ime benda da ćemo je ipak snimiti, kažu članovi varaždinskog tamburaškog rock benda Mejaši i dodaju da ih je ta pjesma naučila kako ne treba nastojati biti sličan nekom bendu nego slijediti svoju viziju. Začetnik benda je Nikola Bosilj (25), koji je u njemu i dulje od ostalih pet članova, Ede Drakulića (26), Janka Zelić-Friščića (23), Denisa Tkalčeca (26), Dine Bandića (26) i Zvonimira Mileca (30). Svi imaju djevojke i supruge, koje su pune razumijevanja za život na putu i za mnoštvo obožavateljica.

- Svačega je tu bilo kako bi bend opstao, posebno jer smo bili djeca. Jankova mama je stalno govorila: ‘Janko više neće svirati, nema vremena’, a onda bi potajno išli na gaže, pa bi nas roditelji vraćali doma autima – pričaju dečki o svojim počecima.

Padali razrede zbog turneja

Bosilj je čak pao 2. razred srednje glazbene škole. Profesor mu nije htio produljiti rok za ispit jer je imao turneju s bendom i premalo vremena za učenje.

Sve se promijenilo kad je u bend došao Edo Drakulić, koji zapravo uopće nije trebao pjevati, pa ga na prvim fotografijama možete vidjeti iza, a ne na mjestu frontmena. On je u bend donio i popularne tenisice starke, u kojima i danas nastupaju.

- Kad sam uletio u Mejaše, s gitare sam prešao na bugariju - priča Edo, koji je na samom početku dolazio samo kao gost, basist mu je morao slagati akorde i šaptati riječi pjesama. Muka mu je, kaže, na početku bilo i od odijela koja su nosili, pa su se svi usuglasili i 'prebacili' na karirane košulje i starke.

Cure tetoviraju ime benda

Danas su, šale se, najpopularniji u vrtićima, ali imaju i odrasle obožavateljice, od kojih ističu djevojku iz Slovenije koja si je istetovirala ime benda i gospođu iz Osijeka koja im šalje pisma i finu klopu. Za vrišteće djevojke u prvim redovima njihove partnerice imaju razumijevanja.

- Moja prva cura nije 'zdurala', to je doprinijelo prekidu - kaže Bosilj. Najmlađi bend na sceni iza sebe ima već 14 spotova, čije je snimanje, tvrde, uvijek luda zabava.

- U prvom spotu ja se vrtim oko manekenke, divne cure. Međutim, klinac sam, pa su mi donijeli kovčeg da na njega stanem kako bih bio visok kao ona, i sad kao nešto s njom moram flertati. Za drugi smo spot morali pustiti brkove, ili kako mi to zovemo ‘mliječne brkove i paperje’, pa su nas svi zezali da zašto takvi hodamo po svijetu - kaže Edo.

Trebali su se zvati Cofleki

Velika je pogreška bila i što su dugo na svojoj stranici imali brojeve telefona, pa bi ih obožavateljice zvale u svako doba dana i razgovarale satima. Bend za koji se, prije nego što su odabrali ime Mejaši, razmišljalo da se zove Cofleki, sad nastupa u Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, a slijedi im i velika turneja u Australiji, gdje će od 18. travnja do 15. svibnja nastupati u Sydneyju, Melbourneu, Canberri... i predstaviti svoj drmeš-punk zvuk.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Imenijebitno_1 21.02.2017.

    Nema glupljeg nego kada se kumeki sa tamburicama utuve u glavu da su rokeri, užas za izrigati se.

  • Imenijebitno_1 21.02.2017.

    Oke drmeš, ali punk??? Pa ti kmeteki imaju veze sa punkom kao krava sa sedlom, koje dnodna od novinarstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare