To je to što me zanima!

Tereza: 'Išla sam u toplice do Mani, veselila se kremšnitama'

Pamtit ću je po tome što je uvijek bila posebna i svoja. Najbolje se izražavala pisanjem, a iza sebe je ostavila razbarušeni opus, ispunjen životnim biserima, rekao nam je glumac Boris Svrtan
Vidi originalni članak

Proslavljena kritičarka, spisateljica i kazalištarka Mani Gotovac preminula je u utorak u 81. godini. Od legendarne Splićanke opraštaju se brojne kolege i prijatelji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pamtit ću je po tome što je uvijek bila posebna i svoja. Najbolje se izražavala pisanjem, a iza sebe je ostavila razbarušeni opus, ispunjen životnim biserima. Bila je hrabra dati glavnu ulogu u Dubrovačkoj trilogiji direktoru kazališta unatoč svim opterećenjima koje podrazumijeva taj posao - rekao nam je glumac Boris Svrtan (55). Odlazak Mani Gotovac rastužio je i Terezu Kesoviju (81).

- Ona je bila visokoobrazovana dramaturginja. Nismo puno radile, ali napravila je jedan vrlo lijepi koncert u Kneževom dvoru na kojem sam interpretirala hrvatske pjesnike. To mi je ostalo u lijepom sjećanju. Mani je bila veseljak, bila je posebna. Posjećivala sam je u Stubičkim Toplicama, nosila sam joj kremšnite, tada bi i prošetale, to bi ju veselilo - rekla je pjevačica.

Duško Ljuština (71), dugogodišnji ravnatelj zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, dodaje kako je odlazak Mani veliki gubitak za hrvatsku kulturu.

 - Čestitao sam joj jučer rođendan i vidio na Facebooku fotografiju nje s Velimirom Viskovićem. Danas mi javljaju kako je više nema... Nisam gledao je li mi odgovorila na poruku - kaže nam Ljuština. 

Mani je dirljivu poruku na posljednji rođendan uputila i Jasminka Poklečki, ravnateljica Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

- Na današnji dan, 12. studenoga, rođena je moja draga Mani Gotovac. Upoznale smo se, i odmah kliknule, prije pet godina. Imale smo u tih pet godina, kako mi je i sama Mani posljednjih mjeseci već nekoliko puta rekla, divnih trenutaka. Izlazile smo zajedno u kazališta na predstave, odlazile na ručkove, večere ili samo na piće, čule se obvezno svakodnevno telefonom... Ona je dolazila k meni doma, ja k njoj gdje god da je stanovala. Tijekom tog druženja pričale smo o svemu i svačemu, ali jedno je uvijek ponavljala - najvažnija je ljubav. Je, draga Mani, ljubav je najvažnija. I, zato ću ja sada Vama reći da Vas volim, da mi neizmjerno puno značite, da Vam želim sretan rođendan i da ćete uvijek biti u mojem srcu - napisala je Jasminka. 

POSLJEDNJI TRENUCI S MANI 'Zadnja želja joj je bila popiti pivo, do kraja je bila prisebna'

Na društvenoj mreži od Mani se oprostio i sarajevski redatelj Dino Mustafić (50).

- Bila je teatarski fanatik, uživala je u erosu umjetnosti! Čast mi je bila surađivati sa njom i dobiti pamtljive teatarske lekcije - komentirao je. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 13.11.2019.

    veseliš se ti svima.titu,tuđmanu, beograđanima....ma kome treba.gospođi Mani pokoj duši.

  • škver 13.11.2019.

    Opet ova prevrtljivica. Dan mi neće pokvariti jugo već ova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare