To je to što me zanima!

Tina Turner prodala prava na svoju glazbu za 325 milijuna kn

Prava na glazbeni katalog legendarne pjevačice kupila je izdavačka kuća. Procijenjuje se da ih je platila 50 milijuna dolara, a direktor tvrtke kaže daće Tininu glazbu približiti mlađim generacijama
Vidi originalni članak

Pjevačica Tina Turner (81) prodala je prava na svoj glazbeni katalog, uključujući hitove poput 'The Best' i 'Nutbush City Limits', izdavačkoj kući BMG.

Prema dogovoru, BMG stječe prava na Tinino ime i imidž za buduće sponzorske i trgovačke poslove. Iako tvrtka nije potvrdila koliko je platila prava, izvori iz industrije procjenjuju da se radi o iznosu od 50 milijuna dolara (oko 325 milijuna  kuna), piše BBC.

- Čast nam je preuzeti posao upravljanja glazbenim i komercijalnim interesima Tine Turner. To je odgovornost koju shvaćamo ozbiljno i marljivo ćemo je provoditi. Ona je uistinu i jednostavno, najbolja - rekao je direktor BMG-a Hartwig Masuch, te najavio da će Tinin rad predstaviti novoj publici na streaming platformama i društvenim mrežama.

- Kao i svaki umjetnik, zaštitu svog životnog djela i svoje glazbene baštine shvaćam osobno. Uvjerena sam da je s BMG-om i Warner Musicom moj rad u profesionalnim i pouzdanim rukama - rekla je Turner u priopćenju.

Tina je jedna od najprepoznatljivijih i najenergičnijih zvijezda u povijesti pop glazbe. S 18 godina se pridružila bendu Ikea Turnera kao prateći vokal. Za dvije godine je postala zvijezda benda, a dvojac Ike & Tina proslavio se hitovima poput 'A Fool In Love', 'River Deep', 'Mountain High' te 'Nutbush City Limits'.

Ike i Tina vjenčali su se 1962., a njihov burni odnos obilježilo je Ikeovo nasilničko ponašanje. 70-tih je Tina podnijela zahtjev za razvodom te je njezina solo karijera ubrzo zasjenila suradnju s bivšim mužem.

'Baka rock and rolla' Tina Turner snimila film u kojem govori o narušenom zdravlju i PTSP-u: 'Ovo je njezino zbogom'

Neki od njezinih najvećih samostalnih hitova su 'Private Dancer',  'What Love Got To Do With It', 'The Best' te 'Steamy Windows'.

Osvojila je 12 nagrada Grammy, a sa scene se povukla 2009. godine. Zahvaljujući dokumentarcu HBO dokumentarcu 'Tina', koji je izašao ove godine, s njezinim su se radom upoznale i mlađe generacije. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • rebecaQQ 29.05.2022.

    jedna jedina

  • MarjanaKrstavac 08.10.2021.

    Tina forever

  • Maestral1990 06.10.2021.

    Jedna je Tina.❤️

Komentiraj...
Vidi sve komentare