To je to što me zanima!

Tko je kontroverzni Palestinac koji želi ići na Eurosong? Pjeva o izraelskoj okupaciji i voli punk

Kontroverzni Palestinac je mogući predstavnik Islanda na Eurosongu 2024., a mnogi nagađaju da će njegova eventualna pobjeda na natjecanju u subotu uvelike poremetiti poredak na kladionicama
Vidi originalni članak

Island je trenutačno treći na eurovizijskim kladionicama za pobjedu na Eurosongu 2024., a 2. ožujka će zemlja izabrati svog predstavnika na ovogodišnjem natjecanju. Favorit natjecanja Söngvakeppnin, što je njihova verzija 'Dore', je Palestinac Bashar Murad (30). Murad je poznat po tome što se u svojoj glazbi bavi temama poput izraelske okupacije i rodne ravnopravnosti na Bliskom istoku. Islanđani su jedina nordijska država koja nikad nije pobijedila na Eurosongu. 

RECITE NAM SVOJE MIŠLJENJE ANKETA Baby Lasagna prvi je na kladionicama. Mislite li da može odnijeti pobjedu na Eurosongu?

Bashar je inače veliki borac za prava Palestinaca i ima fanove diljem Europe. Mnogi nagađaju da će njegova eventualna pobjeda na natjecanju u subotu uvelike poremetiti planove onima koji su trenutačno na vrhu ljestvice prema kladionicama.

Murad se natječe u nacionalnom finalu s pjesmom koju je napisao s Einarom Stefánssonom iz islandske grupe Hatari, poznate po tome što je tijekom Eurovizije 2019. godine podigla zastavu s palestinskim bojama.

POSLUŠAJTE PJESMU:

Palestinski pjevač ne krije da želi na Eurosong.

- Želio sam ilustrirati koliko prepreka kao Palestinci moramo proći kako bi nas se čulo... Isključeni smo sa svake glavne platforme. Svi imaju teorije o mom sudjelovanju. I svi politiziraju moje postojanje, a ja sam samo čovjek koji je imao san i prijavio se na ovo natjecanje pošteno - rekao je u jednom intervjuu.

Kada su ga pitali želi li da Izrael sudjeluje u natjecanju, rekao je: "Naravno da ne želim da moj okupator bude tamo." Palestinski pop pjevač Bashar Murad nada se da će predstavljati Island na Euroviziji u svibnju i donijeti "palestinski glas na glavnu scenu".

'VI STE NAŠE KRALJICE' Evo tko je najveća konkurencija Baby Lasagni: Pjevaju o teškom životu, pažnju privlače izgledom

Podsjetimo, Baby Lasagna, koji je na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije pobijedio s pjesmom 'Rim Tim Tagi Dim', zauzeo je vrh eurovizijskih kladionica. Hrvatsku slijedi Ukrajina, Island, Italija, Švedska, Belgija, Velika Britanija...

Idi na 24sata

Komentari 24

  • mars7 01.03.2024.

    tko je u europi nek pjeva cak su dopustili australiji moze ibrazil

  • Palamudan 01.03.2024.

    I on će naravno pobjediti jer će to na neki način biti kompenzacija za Izraelski teror nad Palestinom.

  • 67 01.03.2024.

    Ako su mogli Izraelci biti cijelo vrijeme na eurosongu moi su i Palestinci

Komentiraj...
Vidi sve komentare