To je to što me zanima!

'Tko pjeva zlo ne misli' u HNK: Šafraneki se vratili u Zagreb

Publika je pljeskom koji je trajao više od pet minuta nekoliko puta vraćala ansambl na binu, koji je spontano prvo zapjevao pjesmu iz predstave, a potom i “Sretan rođendan” za Franju Šafraneka...
Vidi originalni članak

Veličanstveno! Riječ je koja najbolje opisuje premijeru predstave “Tko pjeva zlo ne misli” u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u četvrtak navečer.

Puno pjesme, veselja i smijeha. Ostvarilo se upravo ono što su glumci i najavljivali. Publika je nekoliko puta predstavu “prekidala” pljeskom, a glumci kažu da im je najveća nagrada bio gromoglasan dječji smijeh koji se čuo iz publike.

- Najviše sam zahvalna zbog toga koliko smo se na bini voljeli i veselili se, slavili pjesmu i smijeh - rekla je Zrinka Cvitešić, koja je utjelovila Anu Šafranek i briljirala svojom izvedbom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Glumica nam je priznala kako je nije bilo strah niti da je imala tremu, ali da joj nije bilo svejedno nakon onog što se dogodili poslije predstave.

- U garderobu nam je ušla Mirjana (Bohanec-Vidović, koja u filmu glumi Anu Šafranek, op.a). Nisam ni znala da je bila u publici. E, tad su mi se noge odsjekle! Nasreću, i ona je bila zadovoljna - dodala je Cvitešić.

Publika je pljeskom koji je trajao više od pet minuta nekoliko puta vraćala ansambl na binu, koji je spontano prvo zapjevao pjesmu iz predstave, a potom i “Sretan rođendan” za Franju Šafraneka, odnosno za Dušana Bućana.

- Ovo je jedinstveno i nadam se da će potrajati. Nije nam namjera biti bolji od filma.

Trudit ćemo se biti svoji. Nadamo se da je publika to prepoznala - rekao nam je Bučan.

A u toj publici bili su i mnoge osobe iz javnog života, političari, odvjetnici, pjevači..., i naravno zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je na sebi svojstven način najavio premijeru predstave.

- Film sam gledao puno puta. Ako je predstava dobra, onda ću ostati budan ako nije, onda ću zaspati jer sam danas puno radio - najavio je Bandić.

Sumnjamo da je gradonačelnik zaspao bez obzira koliko je delao jer predstava je fenomenalna, i zbog toga što je djelomice prilagođena današnjem vremenu, pa tako u jednom dijelu Šafraneki na radiju slušaju prijenos iz HNK s Trga kralja Aleksandra. Publika je shvatila asocijaciju i to je nagradila glasnim pljeskom. Isto se dogodilo i na vijest o smetlištu, kao i na opasku Šafraneka da se u Savskoj gradi kuća.

- Da, Todorićem naravno - odgovorio mu je Fulir.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kakica8 30.09.2017.

    Joj gledam slike Šeksa i Bandica na premijeri a ja koja znam svaki dijalog iz filma nemrem kupit ( ne dobit) karte iducih mjesec dana...

  • bubamara2103 28.09.2017.

    Po meni najbolji hrvatski film. Na prvu sam bila oduševljena Fulirom, a kasnije sam shvatila da je zapravo Franjo prava zvijezda filma. Ekipi želim puno uspjeha, no teško će nadmašiti orginal

  • Cipelcug 28.09.2017.

    Odličan film.

Komentiraj...
Vidi sve komentare