To je to što me zanima!

Tomislav Špiček: U mršavljenju najveća mi je podrška kći Paula

Poznati kuhar Tomislav Špiček i kći Paula bodre jedan drugog u gubitku kilograma
Vidi originalni članak

Pravila trebaju postojati i treba ih poštivati, odgovorio nam je kratko i jasno Tomislav Špiček (44) kad smo ga pitali pridržava li se režima prehrane zahvaljujući kojem je smršavio deset kilograma. Iako tu težinu i dalje drži, jedan od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj, promijenio je svoj način prehrane za 180 stupnjeva. Nakon što je krajem 2018. godine doživio infarkt, Špiček je počeo je jesti žitarice, raznovrsno povrće i više mesa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nisam baš na ”takvom” režimu. Ne jedem kruh, smanjio sam priloge poput krumpira, više mesa jedem. Ali nekad se i meni zalomi. Kad ti je želja onda ti je želja – priča nam 44-godišnji kuhar.  Velika podrška u mršavljenju i zdravijem načinu života mu je kći Paula. Kad se vratio iz bolnice u stanu ga je dočekala nova trenirka i tenisice, te frižider prepun povrća. Uz želju da pomogne ocu u drugačijem načinu života i sama je Paula počela tako živjeti.

- Paula dušobrižnički brine o meni. Isto je dosta smršavila, ali kad nešto zezne i pojede čokoladicu, ja sam kriv – šali se Špiček. Osim kćeri, pomoć u najtežim trenucima pružaju mu i supruga Višnja te mlađi sin Ivan.

- Svi se brinu oko mene po malo. Teško je uz posao održavati discipliniran način prehrane, a bez njih to ne bi mogao – govori kuhar koji se nedavno vratio na posao, na poziciju chefa u restoranu 'Kaptolska klet'.

Špiček nam je priznao kako se osjeća puno bolje. Osim što se više ne hrani kao što se hranio, poznati chef se preko ljetnih praznika posvetio poljoprivredi.

- Odmorio sam se od kuhanja i puno sam fizički radio. Cijepao sam vinograd, kosio travu… to mi je predstavljalo odmor za mozak – izjavio je Špiček koji će uskoro, uz poziciju chefa restorana sudjelovati i kao žiri u kulinarskom showu 'Tri dva jedan, kuhaj!'. Popularna televizijska emisija sa snimanjem kreće na jesen, a kuhar se prisjetio najlošijeg jela kojeg je probao u emisiji.

- Bila je to sirova riblja juha i bilo je odvratno. Ispljunuo sam u salvetu – rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Rara Avis_1 03.09.2019.

    u Život na vagi se treba prijaviti...

  • japanokinez 01.09.2019.

    Ja ne vidim nikakav napredak u njegovom mršavljenju. Kada neko smršavi onda se vidi ali ovaj je još deblji.

  • 31.08.2019.

    Koliko je kila skinija????? Po slikama se baš ne vidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare