To je to što me zanima!

Trans diva Dana International otvara ovogodišnji Eurosong

S 18 godina postala je prva izraelska drag queen i ubrzo postigla veliku slavu. Prvu je pjesmu objavila 1990. godine, a na operaciji prilagodbe spola bila je 1993. godine
Vidi originalni članak

Pobjednica Eurosonga 1998. godine Dana International otvorit će ovogodišnje finale 64. izdanja Eurosonga. Pjevat će svoju pobjedničku pjesmu 'Diva' te pjesmu 'Tel Aviv' koju je pjevač Omer, koji je originalno izvodi, odbio pjevati jer je natjecanje na Šabat, odnosno dan odmora.

Dana International će proslaviti dvadeset godina od kada je njezina pobjeda dovela Eurosong u Izrael. Nakon pobjede na Eurosongu se okušala još 2011., ali nije prošla u finale.

Ona je i prva trans pobjednica Eurosonga. Pravim imenom Sharon Cohen, to jest Yaron, s 18 godina postala je prva izraelska drag queen i ubrzo postigla veliku slavu. Prvu je pjesmu objavila 1990. godine, a na operaciji prilagodbe spola bila je 1993. godine.

Vrlo rano Dana je shvatila da je gay, a u tinejdžerskim godinama i da je trans.

- Moja pobjeda govori da je Bog na mojoj strani. Želim svojim kritičarima poručiti da probaju prihvatiti mene i život koji živim. Ovo sam ja i to ne znači da ne vjerujem u Boga. Ja sam članica Židovskog naroda - rekla je poslije. 

- Ne kažem da sam Barbra Streisand ili Mariah Carey. Ljude nije briga za moj glas. Zanima ih moje mišljenje, moj stav koji izražavam bez straha. Kažu da sam jako hrabra, bla bla bla. Samo živim svoj život, a on nije lagan - rekla je, prenosi Guardian.

Osim nje na Eurosongu će ove godine zapjevati i Madonna, prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai, glumica Gal Gadot, te Måns Zelmerlöw, Eleni Foureira, Conchita Wurst i Verka Serduchka koji će zajedno izvesti Hallelujah, pobjedničku pjesmu Eurosonga 1979. godine.

POGLEDAJTE VIDEO O HRVATSKOM PREDSTAVNIKU NA EUROSONGU:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

NITKO IM NE MOŽE ODOLJETI: Žene rođene u ovim horoskopskim znakovima su najveće zavodnice

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 26.04.2019.

    A zašto su onu Joannu koja se osjećala da je sirena zarobljena u ljudskom tijelu poslali na psihijatriju , a ovakve nisu ?

  • deena 26.04.2019.

    Eurosong je postao “ drag queen” show.

  • 25.04.2019.

    Eurosong se pretvorio u paradu kiča...a što se glasanja tiče, čista farsa...unaprijed se zna tko će kome dati bodove...

Komentiraj...
Vidi sve komentare