To je to što me zanima!

Trebala prijetiti: Wright tražila istu plaću kao kolega Spacey

Američka glumica producentima 'Kuće od karata' zaprijetila je da će ih raskrinkati ako joj ne povise plaću na isti iznos koji su dali kolegi Kevinu Spaceyu (56)
Vidi originalni članak

Američka glumica, koja se ‘80-ih proslavila kao Kelly Capwell u kultnoj seriji 'Santa Barbara', producentima 'Kuće od karata' zaprijetila je da će ih raskrinkati ako joj ne povise plaću na isti iznos koji su dali kolegi Kevinu Spaceyu (56).

Wright je od 2013. snimila 52 epizode, neke je režirala, a u četvrtoj sezoni se okušala i kao producentica, ali opet je zarađivala barem 530.000 kuna manje po epizodi od Spaceya.

- Budimo iskreni, moj lik je postao popularniji od Kevinova, ali on zarađuje više samo zato što je muškarac - kaže Robin.

Wright je samo jedna od holivudskih zvijezda koje su u posljednje vrijeme dignule glas protiv nejednake plaće. Jennifer Lawrence je krajem prošle godine napisala javno pismo u kojem zahtjeva da se ženama u industriji plaća isto kao i muškarcima. 

O tom problemu progovorila je i Patricia Arquette i to tijekom preuzimanja svog Oscara. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • evome 19.05.2016.

    Ko je ona? Nikad čuo za nju, al za Spaceya su čuli svi.

  • Leaena 18.05.2016.

    Bila je prelijepa u Santa Barbari... I sad je volim gledati

  • rashomonn 18.05.2016.

    Feminističko histerisanje na delu , i kao i obično prepuno laži. Julia Roberts je prva probila do tada nedostižnu granicu od 20 mil. po filmu a par godina nakon nje i Demi Moore za film "Striptiz" koji je uzgred rečeno bio pravi fijasko, tek nakon njih su i prvi muškarci uspeli dostići sličnu granicu. Niti jedan glumac tada nije histerisao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare