To je to što me zanima!

Tri, dva, jedan - kuhaj!: Kako se točno kuha 'šok metodom'?

Šok metodu je primijenila Karolina koja smatra da je crna rotkva izvrsna namirnica odlična za organizam. Jasenki je pak ova namirnica bila potpuno strana...
Vidi originalni članak

Tjedan kreativnosti se nastavlja, a večeras su se kandidati showa „Tri, dva, jedan-kuhaj!“ morali uhvatiti u koštac s crnom rotkvom! Neobična namirnica zadala je glavobolju našim amaterskim kuhari, pa su mnogi posegnuli duboko u maštu i inovativnost, iskopali neke prastare i neuobičajene recepte, ali i nesvakidašnje načine spravljanja hrane, poput kuhanja „šok metodom“.

Šok metodu je primijenila Karolina koja smatra da je crna rotkva izvrsna namirnica odlična za organizam. Za razliku od nje, Jasenki je ova namirnica potpuno strana, nekima je bila pretjerano gorka, a mnogi su se, unatoč tome što su u tjednu kreativnosti, odlučili za ziherašku varijantu pa su od zadane namirnice pripremili salatu. 

- Željeli smo im dati neku namirnicu koja nije svakodnevna. A k tome će joj morati pristupiti i na drugi način - kazala je Željka. 

- Namirnica nije najsretnija, ali tu će se pokazati snalažljivost i imaginacija - dodao je Gretić.

Ipak, neki su se odvažili isprobati kreativnije recepte, pa je tako Duška pripremila carpaccio od lososa i rotkve, Vesna se bacila u izradu palmi, Anja je motala sushi, Tomislav je čak i marinirao rotkvu, Ivana je svoju rotkvu htjela umočiti u smrdljivu pokvarenu domaću majonezu, Karolina je servirala „karakteran“ kruh koji podsjeća na hokejaški pak, a Jasenka je na posljetku odvažno servirala palačinke od rotkve s narančom. Loš odabir.

- Ako imaš moju sliku, piši si deset. Ako nemaš, onda ništa, jer ja ti za ovo ocjenu neću dati - komentirao je njezino jelo Špiček koji je na svoju kuhaču samo nažvrljao nekoliko točkica. 

- Ako ne znaš budi jednostavan. Bio sam toliko ljut da joj nisam htio dati jedna nego je uopće nisam ocijenio - dodao je. 

- Ova naranča u ovom jelu je totalno suluda - složila se Željka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • svanuće 18.03.2015.

    Nije moguće u svakom momentu biti kreativan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare