To je to što me zanima!

'Tri, dva, jedan kuhaj': Radile čvarke i završile kod liječnika

U prvom tjednu showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' kandidati su pripremali autohtona jela Slavonije, Baranje i Srijema. Za to su se pripremali iz starih kuharica i recepata
Vidi originalni članak

Četrnaestero kandidata u showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj' natjecali su se u pripremi tradicionalnih jela iz sedam hrvatskih regija. Led su probili pripremanjem autohtonih jela Slavonije, Baranje i Srijema, a ocjenjivala ih je i gošća žirija, Željka Kovčalija iz Iloka.

Pripremali se uz stare kuharice i bakine recepte

U showu 'Tri, dva, jedan - kuhaj' sve su tradicionalne hrvatske delicije zadane unaprijed kako bi se kandidati pripremili za što bolju kulinarsku izvedbu, prelistavajući stare kuharice i bakine recepte. Koliko je tko bio uspješan u pogađanju izvornog okusa tradicionalnih jela, odlučio je stručni sudački žiri, Tomislav Špiček i Željka Klemenčić, a kojima se prvog tjedna natjecanja, kada se pripremaju slavonski specijaliteti, pridružila Željka Kovčalija kao regionalni sudac.

Vrsna poznavateljica slavonske kuhinje

Željka se ugostiteljstvom bavi već četrnaest godina, a prije nego li su ona i suprug preuzeli hotel Dunav u Iloku, Željka je vodila pizzeriju te disco klub. Željka je vrsna poznavateljica slavonske kuhinje te sama bira uvijek svježe namirnice najbolje kvalitete, koje potom kroz tradicionalnu kuhinju servira svojim gostima. Kvalitetna priprema, pravilno serviranje i dobra usluga su kvalitete koje je očekivala od  četrnaestero kandidata, no ipak je, kao gostujući član žirija, bila pravedna.

Zbog čvaraka završile kod doktora

Teme dana su čvarci i pogačice od čvaraka, koji su zasigurno bili pravi izazov za kandidate koji dolaze s juga Hrvatske, iako one mogu biti 'sklizak teren' i za prave Slavonce. Jesu li bolji protisnuti ili  neprotisnuti čvarci – pitanje je oko kojeg se lome koplja, pa su tako i kandidati podijeljenog mišljenja. 

Nisu svi upoznati s malim tajnama tradicionalne kuhinje pa je tako Evelini prekipjelo tijekom topljenja čvaraka jer je prebrzo stavila veću količinu mlijeka u lonac, dok su se Tanja i Jelena porezale dok su odvajale salo od mesa i završile kod liječnika. Kod pogačica su natjecatelji bili malo slobodniji i maštovitiji, pa su koristili kim, papričice, kiselo vrhnje i vino, ili su tijesto rezali na kocke ili trakice, dok su se neki držali tradicionalnog recepta i pripremali pogačice okruglog oblika. 

Hladna glava i mirna ruka trebaju kandidatima kako bi pobijedili u natjecanju u kojem se, osim za  titulu najboljeg amaterskog kuhara, bore i za novčanu nagradu u iznosu od 100 000 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • POTPEC 24.03.2014.

    budale koje učeštvuju u showu i oni koji ih gledaju.

  • POTPEC 24.03.2014.

    Neznam koliko b---la ovaj show gleda. Odakle da dalmatinac radi čvarke

  • zara45 24.03.2014.

    Kruha i igara..

Komentiraj...
Vidi sve komentare