To je to što me zanima!

Trudna Natalie: Zbog trudnoće sam se odrekla vegetarijanstva

Natalie Portman napustila je vegetarijanstvo zbog dobrobiti svog nerođenog djeteta. Osjetila je potrebu za jajima i mliječnim proizvodima kada je ostala trudna
Vidi originalni članak

Trudna Natalie Portman (29) odlučila je napustiti vegetarijanski način prehrane zbog dobrobiti svog nerođenog djeteta. Priznala je da je osjetila potrebu za jajima i mliječnim proizvodima kada je ostala trudna.

- Ako ne jedete jaja onda ne možete jesti ni kolače i torte iz normalnih pekara što može postati problem ako stvarno želite jesti - rekla je Natalie.

Glumica misli da žene koje ostanu na vegetarijanskoj prehrani kada su trudne moraju biti iznimno oprezne jer trebaju paziti na razinu željeza u krvi i vitamine. Oskarovka je 2009. godine postala vegetarijanka nakon što je pročitala knjigu Jonathana Safrana Foersa 'Eating Animals'. Otkrila je da još ne zna spol djeteta i da ga ne planira uskoro saznati jer je kao Židovka veoma praznovjerna.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • teaa 12.04.2011.

    pa od meni poznatih zači da ih baš dobro poznam 10ak. isto tako od žena koje se "normalno" hrane znam oko 10-15 koje su imale probleme sa začećem, spontani pobačaji, težak porod, bolesna djeca, zadnje smrt radi nerazvijenih crijeva.Naravno poznam i puo žea koje se hrane uobičajeno i imaaju zravu djecu, ali eto zanimljivo mi je da nijeda vegetarijanka nije mala problema.

  • Brane_1 11.04.2011.

    To je nedovoljno, u prehranu kao trudnica mora uvesti i ribu i druge plodove mora da bi nerođeno dijete dobilo dovoljne količine joda, cinka i drugih oligoelemenata, te vitamina D, E, B12 i folne kiseline, kao i dovoljne količine esencijalnih aminokiselina i masnih kiselina, glikoproteina i fosfolipida koji su svi nužni u razvoju fetusa, a ne nalaze se u dovoljnim količinama u biljnoj hrani, pa čak ni u mlijeku, mliječnim prerađevinama i jajima...

  • Feel 11.04.2011.

    Ona je meni preslatka. Jedna od boljih glumica i prekrasna je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare