To je to što me zanima!

Tusta je dobio stube, a Đoser zelenu površinu u svojoj Puli

Stube koje povezuju Boškovićev uspon s Vergerijevom ulicom na Monte Zaru nosit će ime Branka Črneca, a zelena površina u Krležinoj ulici ime Sergia Blaževića
Vidi originalni članak

Branko Črnec Tusta i Sergio Blažić Đoser, legendarni pulski rokeri, dobili su veliko priznanje od svog rodnog grada Pule. U petak je na Sjednici gradskog vijeća odlučeno da će stube koje povezuju Boškovićev uspon s Vergerijevom ulicom na Monte Zaru nositi ime frontmena KUD Idijota, a zelena površina u Krležinoj ulici imat će naziv pjevača prve postave Atomskog skloništa. 

Tusta je umro 2012. u 57. godini od mikrocelularnog karcinoma pluća i grla, koji mu se poslije proširio i na mozak.

Đoser je premino od Hodgkinove bolesti 1987. U njegovu se čast svake godine u Puli organizira 'Memorijal Sergio Blažić Đoser'.

- Tusta je svojim dugogodišnjim djelovanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni doprinio promociji pulske kulturne scene i na taj način nas sve zadužio. Obilježavanje jedne od ulica njegovim imenom svakako će osigurati da njegov lik i djelo ostanu u trajnom gradskom sjećanju - rekao je pulski gradonačelnik Boris Miletić, kada je prije dvije godine primijetio grupu na Facebooku 'Nazovimo po Tusti ulicu u Puli'.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • sestro 03.08.2014.

    sigurno su veliki domoljubi .)

  • hrvatskiidiot 02.08.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • ping-pong 02.08.2014.

    http://youtu.be/vH7GdHxT05E

Komentiraj...
Vidi sve komentare