To je to što me zanima!

Tvorac 'Njujorških plavaca' je umro u 76. godini od leukemije

S televizijskom producenticom Daynom Kalins bio je u braku 18 godina te ima kćer Melissu i sina Jeffreyja. S glumicom Barbarom Bosson, s kojom je bio u braku 27 godina, ima sina Jesseja
Vidi originalni članak

Izmijenio je televizijski program, ne samo jedanput. Bio je legenda, rekao je Joss Whedon (53) redatelj serije 'Buffy, ubojica vampira'. Dodaje kako je Bochco za njega bio 'kompleksan, nepredvidiv čovjek i nepogrešivo humana osoba'. 

Američki televizijski producent i scenarist Steven Bochco, tvorac niza kultnih američkih serija umro je 76. godini, objavila je njegova obitelj. U priopćenju stoji da je umro u snu nakon duge borbe s rijetkim oblikom leukemije.

Bochco je pridonio razvoju suvremene televizijske drame kroz hit serije poput Hill Street Bluesa, Zakona u Los Angelesu i Njujorških plavaca.

Osvojio je 10 nagrada Emmy, a serija Hill Street Blues koja se počela prikazivati u siječnju 1981. tijekom sedam sezona osvojila je 26 Emmyja. Odrastao je na Manhattanu, a nakon studija na Sveučilištu New York i Institutu za tehnologiju Carnegie počeo je raditi za Universal Pictures kao pisac i urednik na detektivskim serijama Ironside i Columbo.

U svojim memoarima 'Truth is a Total Defense: My Fifty Years of Television' (Istina je potpuna obrana: Mojih 50 godina na televiziji) govori o bogatoj karijeri koju je počeo s 22 godine kao pisac popularne drame NBC-ja The Name of the Game sve do serije Murder in the First

Prva supruga mu je bila Gabrielle Levin, a s televizijskom producenticom Daynom Kalins bio je u braku 18 godina te ima kćer Melissu i sina Jeffreyja. S glumicom Barbarom Bosson (78), s kojom je bio u braku od 1970. do 1997., ima sina Jesseja Bochca (43) koji je krenuo njegovim stopama pa je televizijski producent. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cornelie 02.04.2018.

    Radio je jako dobre serije od 80-ih pa nadalje

  • 02.04.2018.

    Serija NYPD blue mi je bila dobra....

Komentiraj...
Vidi sve komentare