To je to što me zanima!

U 72. godini preminuo je Dusty Hill, basist rock grupe ZZ Top

Dusty je u hard rock bendu svirao od 1970. zajedno s Frankom Beardom i Billyjem Gibbonsom. Bili su prepoznatljivi po dugim bradama i posebnom stilu odijevanja
Vidi originalni članak

Dusty Hill, basist američke rock grupe ZZ Top, preminuo je u 72. godini života, piše na službenoj Instagram stranici grupe. Uzrok smrti nije poznat.

- Tužni smo zbog današnje vijesti da je naš prijatelj Dusty Hill preminuo u snu u svom domu u Houstonu, Texasu. Nama, kao i cijeloj legiji ZZ Top fanova diljem svijeta, nedostajat će tvoja prisutnost,dobrota i silna ustrajnost koju si imao u sebi. Zauvijek ćemo ostati povezani. Nedostajat ćeš nam. Frank i Billy - pisalo je pored fotografije preminulog Dustyja.

Dusty je samo nekoliko dana ranije odlučio privremeno napustiti bend zbog problema s kukom. 

JOEY JORDISON Bubnjar i osnivač kultnog heavy metal benda Slipknot preminuo je u 47. godini, a fanovi tuguju

Kao tinejdžer svirao je s bratom Rockyjem i budućim kolegom iz ZZ Topa Frankom Beardom u nekoliko lokalnih bendova iz Dallasa. Kada su se preselili u Houston, 1968. upoznao je Billyja Gibbonsa koji je već osnovao ZZ Top.

Beard je zamijenio originalnog bubnjara, a kasnije je Dusty zamijenio i basista. Unatoč skromnim počecima i statusu 'lokalne atrakcije' sve se promijenilo s trećim albumom 'Tres Hombres' z 1973.

S vremenom je bend izgradio svoj specifični outfit, Hill i Gibbons pustili su duge brade, a snimali su i raskošne spotove uz mnogo ljepotica i automobila. Snimili su 15 albuma i prodali su preko 50 milijuna nosača zvuka te su samim time jedan od najuspješnijih hard rock bandova.

 

 

 

Idi na 24sata