To je to što me zanima!

U Netflixovoj hit seriji vještica čita izmišljene hrvatske novine

Gledatelji su mogli jasno iščitati udarni naslov fiktivne tiskovine - 'Policija istražuje ubojstvo u parku', a ispod i 'Hrvatsko nacionalno vijeće: Riješit ćemo svaki problem Hrvata u inozemstvu'
Vidi originalni članak

Četvrta sezone popularne Netflixove serije 'Chilling Adventures of Sabrina' na toj je streaming platformi dostupna od posljednjeg dana 2020. godine pa su mnogi tzv. binganje u 2021. započeli upravo ovom fantasy serijom. 

POGLEDAJTE TRAILER:

Netflix je svojom adaptacijom ponovno oživio stari strip, a Sabrininu borbu između njezine ljudske i vještičje strane prate i na ovim prostorima pa su mnogi primijetili kako lik Sabrinine tete Zelde Spellman u prvoj epizodi nove sezone čita fiktivne hrvatske novine nazvane 'Hrbatska bremena'. Zbunilo je to mnoge, no ako bismo ovo 'b' pročitali kao da je ćirilično novine bi postale 'Hrvatska vremena', što je i bila vjerojatna ideja.

SNIMATELJ MARTINOVIĆ Hrvat Igor je tvorac hitova koje gledamo na HBO-u i Netflixu...

Pažljiviji gledatelji, ili oni koji su samo premotavali i pauzirali, mogli su jasno iščitati udarni naslov novina - 'Policija istražuje ubojstvo u parku', a ispod i 'Hrvatsko nacionalno vijeće: Riješit ćemo svaki problem Hrvata u inozemstvu'. 

Na hrvatskom Redditu odmah je otvorena tema, a forumaši pokušavaju odgonetnuti kontekst u kojem smo spomenuti. Nije ova scena mogla proći neopaženo ni na Twitteru, a čeka se eventualni odgovor tvorca serije Roberta Aguirrea-Sacasa, koji bi mogao rasvijetliti cijeli slučaj.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ante-portas 02.01.2021.

    To nije B nego stilizirano goticko V.

  • maxim m 02.01.2021.

    ae u novina piše kako je lipa naša jača od švicarske,narod od kuće zarađuje 8tisuća eura,adeze nii zločinačka organizacija sa nepravomoćnom presudom,itd...

  • 02.01.2021.

    ha,ha,neki srbin mu je bio savjetnik,ili je štampao novine pa se malo zaigrao...

Komentiraj...
Vidi sve komentare