To je to što me zanima!

U Puli prikazani 'Tragovi': Film koji je obišao festivale diljem svijeta stigao hrvatskoj publici

Marija Škaričić u glavnoj je ulozi utjelovila je znanstvenicu Anu koja se suočava s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti.
Vidi originalni članak

Sinoć je na 70. Pulskom filmskom festivalu održana posebna projekcija filma 'Tragovi'.

U Istarskom narodnom kazalištu publici su film predstavili redateljica Dubravka Turić, producentica Ankica Jurić Tilić, glumci Marija Škaričić, Nikša Butijer, Lana Barić, Barbara Nola i Tvrtko Jurić te brojni drugi članovi filmske ekipe.

Marija Škaričić u glavnoj je ulozi utjelovila je znanstvenicu Anu koja se suočava s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postati će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume.

Time su 'Tragovi', premijerno prikazani prošle godine na Filmskom festivalu u Varšavi, nastavili svoj uspješan festivalski život. Inače, 'Tragovi' su dobili i nekoliko nagrada među kojima se ističu 'Prix Sauvage nagrada za najbolji film' na festivalu L'Europe autour de l'Europe, 'Nagrada za najbolji strani film' te dva posebna priznanja za najbolju režiju i glavnu žensku ulogu na festivalu Unrestricted View Film Festival te 'Nagrada castello Aragoneze za najbolju režiju' na Ischia Film Festivalu

KINO U NACIONALNOM PARKU U sklopu 70. Pulskog filmskog festivala na Brijunima će se održati 'kino pod zvijezdama'

Podsjetimo, na jubilarnom Pulskom filmskom festivalu, od 15. do 23. srpnja, uz 20 hrvatskih filmova i manjinskih hrvatskih koprodukcija koje su u konkurenciji za Zlatne arene, prikazat će se gotovo 80 filmova

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare