To je to što me zanima!

U sultanovu Divanu dođe do obračuna Rustema i Lufti paše

Iako ih je Barbarossa na vrijeme razdvojio, Rustem neće mirovati sve dok ne izludi sultanovog velikog vezira. Planira sultana obavijestiti o Luftijevim strogim kaznama
Vidi originalni članak

Lutfi-paša koristi svoju poziciju u Divanu kako bi provodio zakone o kojima se dosad nije brinuo niti jedan veliki vezir. Zatvara krčme u kojima se provodi prostitucija umjesto da vodi brigu s kim se to mladi princ Mustafa sastaje iza Sulejmanovih leđa. To će mu spočitnuti i Rustem-paša, pa će u Divanu doći do njihovog fizičkog obračuna.

Među uhićenicima koje je Lufti-paša istjerao iz krčmi je i Kadijin sin. Iako je htio time uništiti glavnog sultanovog suca, Kadija će iznenaditi i Lutfi-pašu i sina svojom odlukom o sinovljevoj kazni. Još jedan udarac Lufti-paši zadat će lukavi Rustem, koji je jedva čekao otkriti Sulejmanu da je princ Mustafa primio ugarskog ambasadora bez očevog odobrenja. Netrpeljivost između Lutfi-paše i Rustema ubrzo se pretvori u fizički obračun.

Iako ih je Barbarossa na vrijeme razdvojio, Rustem neće mirovati sve dok ne izludi sultanovog velikog vezira. Njegov sljedeći korak je obavijestiti Sulejmana o Lutfijevim strogim kaznama koje javno provodi na glavnom trgu. Što će na to reći Sulejman, doznajte u novom nastavku serije „Sulejman Veličanstveni“, večeras u 21 sat na RTL Televiziji.

Nigar otima Mihrimahinu kćer nakon pakta sa sultanijama

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lo_starship 28.10.2013.

    luftić paša ;)

  • 28.10.2013.

    nije LUFTI nego LUTFI

  • 28.10.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare