To je to što me zanima!

U zagrebačkom HNK gostuje hit predstava 'Ajmo na fuka'

Poslije uspješnih gostovanja u gradovima diljem Europe, zagrebačka publika imat će priliku pogledati predstavu ove nedjelje u Velikoj pokusnoj dvorani zagrebačkog HNK
Vidi originalni članak

U HNK u Zagrebu u nedjelju, 20. studenog, u 20 sati gostuje mostarska hit predstava 'Ajmo na fuka'. Predstava je nastala u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara i Narodnog pozorišta Mostar. Autor teksta i redatelj predstave je umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, a igraju Robert Pehar (HNK) i Saša Oručević (NP).

Tekst koji prikazuje odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), duhovito i dirljivo donosi ove specifične likove u nekoliko tragikomičnih situacija: u rovu na liniji razdvajanja, u kladionici, te na nebu, nakon što su poginuli u ratu, gdje zajedno, kao ratnici sukobljenih strana i bivši sugrađani, čekaju poziv 'onog gore'.

Poslije uspješnih gostovanja u gradovima diljem Europe, gdje je doživjela velik uspjeh kod publike i kazališne kritike te osvojila nagradu na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici, kao priznanje za odlučan iskorak kazališta prema novim mogućnostima umjetničke suradnje, zagrebačka publika imat će priliku pogledati predstavu ove nedjelje u Velikoj pokusnoj dvorani zagrebačkog HNK.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare