To je to što me zanima!

Ubojici Johna Lennona odbili 10. put puštanje na slobodu

Kao što je svima poznato pažljivo ste isplanirali i proveli ubojstvo svjetski poznate ličnosti zbog nikakvog drugog razloga osim da biste se proslavili, istaknuo je odbor za pomilovanje
Vidi originalni članak

Mark David Chapman (63) osuđen je za ubojstvo Johna Lennona u studenom 1980. na 20 godina do doživotne robije. Chapmanu je odbor za pomilovanje 10. put odbio molbu za puštanje na uvjetnu slobodu istaknuvši da bi njegov izlazak iz zatvora 'bio neuskladiv s dobrobiti i sigurnošću društva'. 

- Ako bi izašao iz zatvora ublažili bi ozbiljnost njegovog zločina, ali bi i ugrozili sigurnost društva jer bi netko mogao pokušati nauditi Chapmanu iz bijesa ili osvete ili kako bi postali poznati - dodao je odbor. Mark David je u studenom 1980. ubio bivšeg člana Beatlesa upucavši ga četiri puta pred njegovim stanom u New Yorku. 

- Kao što je svima poznato pažljivo ste isplanirali i proveli ubojstvo svjetski poznate ličnosti zbog nikakvog drugog razloga osim da biste se proslavili - istaknuo je odbor za pomilovanje. Istaknuli su da život jednog čovjeka nije vrijedniji od života onog drugog, no činjenica da je Chapman odabrao Lennona kojeg su voljeli milijuni pokazuje da ne poštuje svetost ljudskog života. 

Ubojica poznatog glazbenika opet će imati saslušanje za uvjetnu slobodu u kolovozu 2020. Prije ovog saslušanja, političari i fanovi su organizirali skup kod Strawberry Fieldsa, spomenika Lennonu u njujorškom Central Parku i istaknuli da Chapman ne smije izaći iz zatvora. 

VIDI OVO! Ove su se zvijezde udale za deset godina mlađe frajere. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 24.08.2018.

    nece nikad izaći iz zatvora

  • Bršljan 24.08.2018.

    Koliko mi je poznato John je nastradao u prosincu, tocnije 8. u mjesecu, a ne u studenom.

  • plik 24.08.2018.

    a kako se naš novopečeni bosanac umirio i utišao u novoj domovini. uvijek ista priča i ista taktika. nisi mogao otvoriti neki portal da ne saziva konferencije za novinare, a odjednom - nema ga.. haha... nek se malo sve utisa, izadje iz žiže, a onda kad prodje dovoljno vremena, opet po starom.. ee, moj narode...

Komentiraj...
Vidi sve komentare