To je to što me zanima!

Udovica Vinka Coce: Teško mi je, plačem kad god ga se sjetim

Vinkov tempo je bio naporan, iz dana u dan jurio je s jednoga kraja Hrvatske na drugi. Prolazio je kilometre i kilometre... Kad je mogla, Janja je s njim putovala, bila na koncertima i pazila na njegovo zdravlje
Vidi originalni članak

Ponosna sam što sam s takvim čovjekom živjela 40 godina, rekla nam je jednom prilikom Janja Coce (61). Prije šest godina u splitskoj bolnici preminuo je glazbenik Vinko Coce u 59. godini. 

OGROMNA BOL Udovica Vinka Coce: 'Često mi je govorio da će umrijeti mlad'

- Teško mi je kao i prije šest godina. Rane su jednako svježe, a najteže mi je zato što ga često vidim i čujem - rekla je udovica Vinka Coce. Ljudi je često ispituju za legendarnog pjevača. S Vinkom bi ove godine slavila 40 godina braka. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Prijatelji s kojima pričam navedu me da se sjetim divnih trenutaka s Vinkom, pa opet krenu suze. Jako je još teško. Imam osjećaj da će sad doći kući, a kad dođe, moram ga nešto pitati, ispričati mu. Pa se vratim u stvarnost - priča Janja. Vinko je volio dane provoditi kod kuće. Nakon putovanja, turneja i hotelske hrane obožavao je pojesti njezinu domaću blitvu. 

Vinkov tempo je bio naporan, iz dana u dan jurio je s jednoga kraja Hrvatske na drugi. Prolazio je kilometre i kilometre... Kad je mogla, Janja je s njim putovala, bila na koncertima i pazila na njegovo zdravlje.

Janja i Vinko upoznali su se 1974., kad je ona imala nepunih 17 godina, on je imao 20 godina i radio je u brodogradilištu. Viđali su se na plesnjaku u omladinskom klubu tijekom ljeta. Vinko je skupio hrabrost i pozvao Janju da zapleše s njim.

Vinko je od malih nogu bio talent za glazbu. Počeo je pjevati u osnovnoj školi, a s 13. se nadogradio solfeggiom. S 15 je kao tenor pjevao u lokalnom kvintetu Mali kanti. Pjevao je u klapama, a 1991. je započeo solo karijeru. Imao je velike hitove, poput ‘Ribari’, ‘Mirno spavaj, ružo moja’, “Da je meni s tobom kroz pasike’...

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • menart 29.10.2019.

    Steta, nisam bio tad fan niti sam imao sta protiv. Dapace, kad ste 13 il 15g onda baš vas ovaka glazba ne zanima al zato su morale par godina proci da osjetim tu lijepotu od pjesme. (Mislim opcenito ne vezan za bilo koji zanr)

  • 29.10.2019.

    Da blitvu

Komentiraj...
Vidi sve komentare