To je to što me zanima!

Umrla je pjevačica Helen Reddy: Poznata je po hitu I Am Woman

Reddy je bila aktivistica i glumica, a za kanadski CBC Radio 1972. je rekla da želi doprijeti do 'srca i umova' žena i 'pružiti im samopouzdanje kakvo nikada nisu imale'
Vidi originalni članak

Australska pjevačica Helen Reddy, koja se proslavila feminističkom himnom 'I Am Woman', umrla je u Los Angelesu u 79. godini života, objavila je njezina obitelj. 

- Bila je divna majka, baka, istinski izvanredna žena - napisala su njezina djeci TraciJordan na službenoj stranici pjevačice.

Reddy je prva Australka koja je osvojila nagradu Grammy za svoj hit 'I Am Woman' objavljen 1971. U prigodnom govoru kada je primala nagradu 1973. zahvalila je Bogu o kojem je govorila u ženskom rodu rekavši 'jer Ona čini sve mogućim'. Riječi pjesme 'Ja sam žena, čuj me kako ričem', poslužile su kao krik na feminističkim skupovima 70-ih godina.

U 74. GODINI Umrla pjevačica koja je 70-ih otpjevala najveći hit 'Lollipop'

Reddy je bila aktivistica i glumica, a za kanadski CBC Radio 1972. je rekla da želi doprijeti do 'srca i umova' žena i 'pružiti im samopouzdanje kakvo nikada nisu imale'. Posljednjih godina živjela je povučeno jer joj je dijagnosticiranja demencija.

Rođena je 25. listopada 1941. u Melbourneu, a o njezinu životu nedavno je snimljen film koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu 2019.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Frančeska 30.09.2020.

    Baš sam neki dan slušala Delta Dawn

Komentiraj...
Vidi sve komentare