To je to što me zanima!

Umro je redatelj filmova 'Kad jaganjci utihnu' i 'Philadelphia'

Redatelj Jonathan Demme, najpoznatiji po filmu 'Kad jaganjci utihnu', umro je u 74. godini, objavila je njegova glasnogovornica. Redatelj je bolova od raka jednjaka
Vidi originalni članak

Jonathan Demme je preminuo danas rano ujutro u svom stanu na Manhattanu, uz svoju suprugu Joanne Howard i troje djece, napisala je glasnovornica Annalee Paulo. 

Njegov posljednji film bila je komedija 'Rock kraljica' iz 2015. u kojoj Meryl Streep glumi ostarjelu rokericu. 

Opus redatelja uključuje razne žanrove, od komedija i trilera do pionirskih filmova poput Oscarom nagrađene 'Philadelphije' koji je bio prvi uradak u Hollywoodu koji je progovorio o AIDS-u. 

Demme je režirao i glazbene dokumentarce o zvijezdama poput Brucea Springsteena, Kennyja Chesneya, Neila Younga i Talking Headsa. 

Demme, rodom iz New Yorka, osvojio je Oscara za režiju svog debitantskog trilera 'Kad jaganjci utihnu' iz 1991. koji je tada proglašen i najboljim filmom. Anthony Hopkins i Jodie Foster za svoje su uloge u filmu također nagrađeni Oscarom.

Paulo je napisala kako će ispraćaj biti privatan, te da je obitelj zatražila da se umjesto slanja cvijeća uplate donacije za udrugu Amerikanci za imigrantsku pravdu u Miamiju na Floridi. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • blue_is_the_warmest_color 26.04.2017.

    "Opus redatelja uključuje razne žanrove, od komedija i trilera do pionirskih filmova" Koji zanr su to pionirski filmovi?

  • kung fu panda 26.04.2017.

    Odlicni filmovi Pocivao u miru

  • 26.04.2017.

    rip bili su to dobri filmovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare