To je to što me zanima!

Umro je Tommy Ramone (62), posljednji iz originalne postave

Slavni bubnjar je preminuo dok je bio na njezi nakon liječenja raka žuči. Tommy Ramone bio je bubnjar kultnih Ramonesa i jedan od članova originalne postave
Vidi originalni članak

Posljednji član originalne postave Ramonesa, Tommy Ramone (62) umro je u petak u New Yorku u svom domu, potvrdili su iz kultnog sastava. 

Slavni bubnjar je preminuo dok je bio na njezi nakon liječenja raka žuči, prenosi BBC

Rođen u Mađarskoj, Ramone je u SAD imigrirao tijekom 1950-ih. Slavni sastav osnovao je 1974. godine s trojicom prijatelja iz njujorške srednje škole, a često ih se naziva i osnivačima punk-rocka.

Tommy, rođen kao Thomas Erdelyi, s Johnom Cummingsom, kasnije poznatim kao Johnny Ramone, 60-ih je svirao u bendu Tangerine Puppets. Kada su Ramonesi počeli svirati Johnny je bio gitarist,  Dee Dee Ramone basist i Joey Ramone na bubnjevima, a Tommy im je trebao biti menadžer. Joey nije mogao držati brzi tempo na bubnjevima i postao je glavni vokal benda, a Tommy je u ruke uzeo bubnjarske palice. Tommy je u Ramonesima bubnjao od 1974. do 1978. kada ga je zamijenio Marky Ramone, no Tommy je u bendu ostao kao menadžer i producent. Svirao je na albumima  'Ramones', 'Leave Home', 'Rocket to Russia' te na live albumu 'It's Alive'. Na četvrtom studijskom albumu 'Road to Ruin' surađivao je kao menadžer i koproducent, poslije toga s bendom nije surađivao sve do osmog albuma 'Too Tough to Die' iz 1984. kada je bio producent. 

Prije Ramonesa, Tommy je surađivao i kao pomoćnik u produkciji albuma 'Band of Gypsys' Jimija Hendrixa. 

Tommy je bio 'najnormalniji' u bendu, nije imao problema s ovisnošću i vodio je staložen život na čemu su mu neki iz benda i zamjerali. 

Autor je hita 'I Wanna Be Your Boyfriend' i većeg dijela 'Blitzkrieg Bopa'.

Producirao je hvaljene albume poput 'Tima' Replacementsa i 'Neurotice' Redd Krossa. Kao član Ramonesa nastupio je ponovo 2004. na koncertu 'Ramones Beat Down On Cancer'. Nastupio je kao jedini član originalne postave uz bok C.J. Ramoneu, Danielu Reyu, i Clemu Burkeu. 

Claudia Tienan i Tommy su nastupali kao folk duo pod nazivom Uncle Monk. 

- Postoje velike sličnosti između punka i glazbe iz starih dana. Oboje su glazba iz 'kućne radinosti' za razliku od školovane glazbe, i obje imaju zemljanu energiju. Svatko može uzeti instrument i početi svirati - rekao je jednom prilikom Tommy. 

Ramone je 2011. surađivao i s bendom The Womack Family na albumu 'Last Bird Home'.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Galeb i ja 23.09.2014.

    Takovih grupa kao oni i jos nekoliko njih nikada vise nece biti.Zalosno.

  • Marina290482 25.07.2014.

    Kultna grupa, njihove pjesme su vječne, kao npr "It's Alive". Kao što je @njfraaaaa dobro primjetio, ovakvi članci nisu interesantni, ali kada se pojavi vijest da je Seve kupila nove cipele, e to je vrlo čitano i tu ima stotine komentara. Nebitno, vrijeme uvijek pokaže svoje. Hvala ti Tommy Ramone za sve što je ostalo iza tebe.

  • Maruko Shimano 22.07.2014.

    Ramones forever.

Komentiraj...
Vidi sve komentare