To je to što me zanima!

Umro veliki Little Richard: Bio je prava legenda rock'n'rolla

Njegova karijera bila je u usponu pedesetih, no njegov utjecaj nastavio se desetljećima nakon. Brojne njegove pjesme otpjevali su Beatelsi i drugi poznati umjetnici
Vidi originalni članak

Pjevač Richard Wayne Penniman, poznatiji po umjetničkom pseudonimu Little Richard, preminuo je u 88. godini, javlja Indenpendent.

Smrt je potvrdio njegov sin Danny Peniman, ali je rekao kako uzrok smrti još nije poznat.

Njegova karijera bila je u usponu pedesetih, no njegov utjecaj nastavio se desetljećima nakon. Pamtit ćemo ga po brojnim hitovima kao što su 'Tutti Frutti', 'Long Tall Sally' i 'Good Golly Miss Molly'.

- Kada sam počeo pjevati rock & roll bio sam prestrašen. Pjevao sam to već neko vrijeme, ali sam se bojao kako se publici neće svidjeti. Nikada nisam nikoga do tada čuo kako to pjeva - rekao je svojedobno Little Richard.

POGLEDAJTE VIDEO:

Little Richard bio je jedan od najvećih i najvažnijih figura rock'n rolla. On je spadao u nekolicinu izviđača koji su umjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Njegova glazba imala je već tada silan utjecaj na njegove suvremenike kao što su Elvis Presley i na generaciju glazbenika koja je došla u sljedećm desetljeću, kao što su to bili The Beatelsi.

Njegov lik i njegovo djelovanje inspirirali su i  Led Zeppelin, Lemmyja Kilmistera i Motorhead, Ramonese, Jack Whitea i mnoge druge. Pjevač rock sastava AC/DC, Brian Johnson (72) ispričao je jednom prilikom kako je reagirao kada je Little Richarda prvi put vidio na televiziji:

- Bila je subota i sunčan dan. I ova žena je nastupala. A sada imamo Little Richarda, tog smiješnog dečka sa smiješnom frizurom i smiješnim zubima - rekao je.

Mnogima će ostati zapamćen i po svom performansu i stilu. Stavljao je crnu šminku oko očiju, a odijevao je jarko obojenu odjeću. Prije no što je počeo pjevati Rock'n roll, bio je drag queen, a bio je upleten i u voajerizam. Dopuštao je muškarcima da imaju spolne odnose na stražnjem sjedalu auta dok je on gledao. Zbog takvog ponašanja čak je dva puta bio uhićen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Carbofix 09.05.2020.

    RIP Rista...

  • 09.05.2020.

    u poplavi raznoraznih "legendarnih" ovaj je pridjev izgubio svaki smisao...., ali ovaj čovjek je doista velikan rock'n rolla, i istinska legenda. Takvi nikada ne umiru.

  • radok 09.05.2020.

    R.I.P .

Komentiraj...
Vidi sve komentare