Obavijesti

Show

Komentari 34

Umro veliki Little Richard: Bio je prava legenda rock'n'rolla

Umro veliki Little Richard: Bio je prava legenda rock'n'rolla
5

Njegova karijera bila je u usponu pedesetih, no njegov utjecaj nastavio se desetljećima nakon. Brojne njegove pjesme otpjevali su Beatelsi i drugi poznati umjetnici

VIDEO

Pjevač Richard Wayne Penniman, poznatiji po umjetničkom pseudonimu Little Richard, preminuo je u 88. godini, javlja Indenpendent.

Smrt je potvrdio njegov sin Danny Peniman, ali je rekao kako uzrok smrti još nije poznat.

Njegova karijera bila je u usponu pedesetih, no njegov utjecaj nastavio se desetljećima nakon. Pamtit ćemo ga po brojnim hitovima kao što su 'Tutti Frutti', 'Long Tall Sally' i 'Good Golly Miss Molly'.

- Kada sam počeo pjevati rock & roll bio sam prestrašen. Pjevao sam to već neko vrijeme, ali sam se bojao kako se publici neće svidjeti. Nikada nisam nikoga do tada čuo kako to pjeva - rekao je svojedobno Little Richard.

POGLEDAJTE VIDEO:

Little Richard bio je jedan od najvećih i najvažnijih figura rock'n rolla. On je spadao u nekolicinu izviđača koji su umjerili prelazak rhythm'n'bluesa u rock'n'roll sredinom 50-ih godina 20. stoljeća. Njegova glazba imala je već tada silan utjecaj na njegove suvremenike kao što su Elvis Presley i na generaciju glazbenika koja je došla u sljedećm desetljeću, kao što su to bili The Beatelsi.

Little Richard 1932-2020 American Rock and Roll Icon

Njegov lik i njegovo djelovanje inspirirali su i  Led Zeppelin, Lemmyja Kilmistera i Motorhead, Ramonese, Jack Whitea i mnoge druge. Pjevač rock sastava AC/DC, Brian Johnson (72) ispričao je jednom prilikom kako je reagirao kada je Little Richarda prvi put vidio na televiziji:

- Bila je subota i sunčan dan. I ova žena je nastupala. A sada imamo Little Richarda, tog smiješnog dečka sa smiješnom frizurom i smiješnim zubima - rekao je.

Mnogima će ostati zapamćen i po svom performansu i stilu. Stavljao je crnu šminku oko očiju, a odijevao je jarko obojenu odjeću. Prije no što je počeo pjevati Rock'n roll, bio je drag queen, a bio je upleten i u voajerizam. Dopuštao je muškarcima da imaju spolne odnose na stražnjem sjedalu auta dok je on gledao. Zbog takvog ponašanja čak je dva puta bio uhićen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao