To je to što me zanima!

Vasilij je postojao: Imao je jeziv život, iskašljavao komade jetre

Svaki dan sam upoznavala drugu osobu. Posljednja dva dana iskašljavao je komadiće svojih pluća i jetre. Gušio se u vlastitim organima. Zamotala bih ruku u zavoj, stavila mu je u usta i vadila to, otkrila je Ljudmila
Vidi originalni članak

Dojmovi oko serije 'Černobil' ne stišavaju se već tjednima. Ekipa sa seta nekoliko puta je govorila o tome kako je serija nastala, a gotovo svi likovi su stvari, izuzev nuklearne fizičarke Ulane Khomyuk.

Stvaran lik je i vatrogasac Vasilij Ignatenko te njegova supruga Ljudmila. U seriji je prikazano kako Ignatenko ide gasiti požar u nuklearnoj elektrani, dok trudna Ljudmila ostaje kod kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon toga Vasilija odvoze u bolnicu u Pripjatu, a zatim i u Moskvu, gdje ga trudna Ljudmila posjećuje bez obzira na opasnost. Vasilij Ignatenko umire u mukama, a Ljudmila nakon toga rađa djevojčicu koja od posljedica radijacije umire četiri sata nakon rođenja.

Ljudmila trenutačno živi u Kijevu. O svojoj sudbini progovorila je u knjizi Glas iz Černobila koja je nastala prije serije. Autorici knjige Svetlani Aleksijevič ispričala da su dan kasnije ona i Vasilij trebali ići u Bjelorusiju u posjetu njegovim roditeljima i da je on od četiri ujutro trebao biti slobodan od dežurstva. Reaktor je eksplodirao oko jedan sat iza ponoći pa je Ignatenko otišao gasiti jer je mislio da se radi o običnom požaru.

 U knjizi je Ljudmila opisala posljednje dane njegovog života i puno su strašniji nego što je to prikazano u seriji.

- Svaki dan sam upoznavala drugu osobu. Posljednja dva dana iskašljavao je komadiće svojih pluća i jetre. Gušio se u vlastitim organima. Zamotala bih ruku u zavoj, stavila mu je u usta i vadila to - otkrila je Ljudmila. Vasilij je umro u 25. godini i sahranjen je u limenom lijesu ispod betona, zbog činjenice da je njegovo tijelo i dalje bilo radioaktivno.

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Idi na 24sata

Komentari 36

  • creepylighthouse 11.06.2019.

    Tako nas nasi truju s chemtrailovima, ali nema veze, to su teorije zavjere. :) I tako nasi uvode sirote izbjeglice, ali nema veze, kad nam pocnu rezat glave,silovat itd. sve ce to biti ok jer ce njihove guze biti na sigurnom.

  • 10.06.2019.

    meni nije jasno zasto su pustili te ljude da umiru u mukama, trebali su ih odmah uspavati da se ne muce

  • Rosenrot 09.06.2019.

    Pogledao sam danas svih pet nastavaka i nevjerojatno je koliko je sličnosti sa današnjom Hrvatskom. Ista komunistička demagogija i laži kao da slušaš HDZ-ovce. Na čelnim mjestima komiteta nepismeni likovi koji su se dovoljno uvukli partiji. Danima su lagali da je sve u redu dok su ljudi umirali kao muhe.Nastradao je "samo" narod.Broj mrtvih od 4000 - 93 000 jer je nemoguće sa sigurnošću znati uzrok malignih bolesti godinama nakon tragedije a službeni podatak Sovjeta je 31. Nešto kao manipuliranje brojem nezaposlenih i iseljenih iz Hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare