To je to što me zanima!

Veći je broj gledatelja pratio pogreb Elizabete nego krunidbu Charlesa: Izbrojano njih 14 mil.

Charlesova je krunidba pripremana bez previše entuzijazma, a ankete su ukazivale na ograničen interes za nju u kontekstu galopirajuće inflacije u zemlji općenito
Vidi originalni članak

Krunidbu Charlesa III. (74) na BBC-jevim je kanalima pratilo je više od 14 milijuna gledatelja, što je daleko manje od broja zainteresiranih koji su pratili krunidbu ili pogreb njegove majke Elizabete II.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

IMA JOŠ STOTINJAK BOCA Charles i Camilla u Osijeku su pili traminac od 5500 eura: Par je kući odnio i dvije butelje...

U prosjeku je oko 13,4 milijuna gledatelja od ukupno 67 milijuna stanovnika Velike Britanije pratilo događaj putem dvaju glavnih javnih britanskih televizijska kanala.

Broj je porastao na više od 14 milijuna u trenutku kada je na glavu Charlesa položena kruna, objavio je BBC.

DAN NAKON KRUNIDBE Društvene mreže preplavila šala o uštogljenjoj kraljici Camilli: 'Ljubavnice, nemojte odustajati'

Ostali kanali nisu objavili podatke o gledanosti, no raniji podaci ukazuju na to da BBC ima brojnu publiku koju ovakva vrsta događaja zanima.

Pogreb Elizabete II. održan u rujnu prošle godine pratilo je u prosjeku više od 26 milijuna gledatelja, a u jednom trenutku ta brojka je porasla na 28 milijuna, od čega ih je 18,5 milijuna događaj pratilo putem BBC-ja.

POVJESNIČAR JAKOVINA ZA 24SATA Zašto u Liverpoolu poručuju 'zabijte si kraljevsku obitelj u gu*icu'? Najviše zbog 1989.

Za usporedbu, Elizabetinu krunidbu 1953., prvu koju je prenosio TV, po podacima Buckinghamske palače gledalo je 27 milijuna stanovnika Velike Britanije, a pogreb princeze Diane čak 32 milijuna.

Charlesova je krunidba pripremana bez previše entuzijazma, a ankete su ukazivale na ograničen interes za nju u kontekstu galopirajuće inflacije u zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MarjanaKrstavac 09.05.2023.

    što je tu čudno i ova brojka je previše,ali kraljicu će teško nadmašiti itko,jer njena era je ispisana od rane mladosti pa do kraja života,i sad kad gledaš ovo u 21 sto izgleda smiješno ,jer kraljica je za života bar izgradila i zasluženo nosila ime kraljica za razliku od Charlesa koji bolje da je dao mladom sinu prijestolje a ne ponio se djetinjasto

  • Zlatna Vuga 08.05.2023.

    Ne znam je li tužno ili smiješno gledati krunidbu starog...ako napišem šta sam mislila ili ide crveni karton ili ću uvrijediti jedno plemenito biće...s četiri noge i grivom.

  • Mister-X 08.05.2023.

    Ko ih je brojio i kako je tako brzo izbrojio 14 milijuna?

Komentiraj...
Vidi sve komentare