To je to što me zanima!

Veliki skladatelj filmske glazbe dobiva zvijezdu u Hollywoodu

Jedan od najvećih živućih skladatelja filmske glazbe, hodajuća legenda Ennio Morricone, dobiti će prije ovogodišnje dodjele Oscara svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih
Vidi originalni članak

Dobitnik nagrade Oscar, osamdesetsedmogodišnji Ennio Morricone, će u petak 26. veljače dobiti svoju zvijezdu na holivudskom Šetalištu slavnih. Zvijezdu će dobiti u kategoriji 'izvedbe uživo i kazališta', a biti će to 2574. zvijezda na pločniku slavnih.

Morricone, koji ne putuje često iz Europe, što zbog poodmakle dobi, što zbog konstantne zauzetosti projektima, će ostati u Hollywoodu i nakon postavljanja zvijezde. Veliki skladatelj je ove godine opet nominiran za nagradu Oscar, u kategoriji filmske muzike za film 'Mrska osmorka'.

Tijekom svoje sedamdesetogodišnje karijere, ovaj nevjerojatno aktivni skladatelj uglazbio je preko 500 filmova i televizijskih djela. Osim svojeg rada sa Sergiom Leoneom, Pierom Paolom Pasolinijem i Bernardom Bertoluccijem, Morricone je često surađivao i sa Giuseppeom Tornatoreom, Brianom De Palmom i Oliverom Stoneom.

Najpoznatiji uratci su mu sada već legendarne muzike iz westerna Sergia Leonea te muzika za filmove 'Nedodirljivi', 'Bilo jednom u Americi' i 'Misija'. Muzika za film 'Dobar, loš, zao' ušla je 2009. godine u Grammy Hall of Fame, a kompozitor je kroz svoju karijeru bio nominiran za sedam Oscara, primio je tri Golden Globea, jedan Grammy, pet BAFTA i samo jedan, počasni Oscar.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Cukrena 19.02.2016.

    Obično oni koji najviše vrijede zadnji dobiju priznanje pa tako i on..

  • blue_devil06 19.02.2016.

    nemogu vjerovati da je on tek sad 2016. godine dobiva??? neznam tko to odlucuje ali su ti ljudi ocito idioti.......koliko ih je dobilo bezveze.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare