To je to što me zanima!

VIDEO Jimmy pažnju s Kesovije i Diklića skrenuo na sebe: Uzeo je kontrabas i iznenada zasvirao

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovogodišnja dodjela nagrade Nova ploča ugostila je troje glazbenika i jednu diskografsku kuću zbog njihovih izvanrednih postignuća u glazbi
Vidi originalni članak

Danas je održana dodjela nagrade Nova ploča, a ovogodišnji dobitnici su Tereza Kesovija (84), Drago Diklić (84), Stjepan Jimmy Stanić (93) i Croatia Records.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska diskografska udruga ovom nagradom odaje priznanja istaknutim pojedincima, ali i institucijama koji su dali doprinos u promociji značaja hrvatske glazbene industrije. 

Tajne vječne ljubavi, 1.dio Jimmy Stanić: '13 godina sam prosio svoju Barbaru. Isprva je stalno odbijala, ali je popustila'

Nagrada Nova ploča relativno je nova, osnovana je 2020. godine, a njome se obilježila 25. godina postojanja Hrvatske diskografske udruge. 

Današnja dodjela u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu donijela je svakakva iznenađenja, a ono što je najviše oduševilo bio je neplanirani nastup Jimmyja Stanića, hrvatskog glazbenika koji svoje talente pokazuje na gitari i kontrabasu, a ponekad i zapjeva. Naime, glazbenik se priključio bendu i na kontrabasom napunio prostor prekrasnim zvucima.

POGLEDAJTE VIDEO: TKO JE KRIV S JURAJEM ŠEBALJEM

Idi na 24sata

Komentari 2

  • eho' 09.11.2022.

    Lijepo je čitati o njima ovdje u rubrici domaći glazbenici. :) jer oni to jesu. Na njih, između ostalih glazbenih imena, treba biti jako ponosan, jer su pisali povijest hrvatske estrade. Zlatna ekipa domaće scene, tako bi ih nazvala, bogme se drže i bravo. Tere, Fiko, Jimmy, provjereni umjetnici.:)) Strastveni, kompletni, a bogme i školovani i što bi rekli punokrvni muzičari. Zagreb i šansone.. Tereza koja je opet jedina napunila 2x Parišku Olimpiju, pjevala i nastupala sa Brel-om, johnny Hallyday, G.Brassens, olala! Diklić sa svojim uhom za glazbu i savršenim osjećajem za Jazz.. njegov Lisinski i Zg.Orkestar, Jimmy..Jazz i jam – session svirke, osjećaj za prisan Zg duh.. Punio je tonovima i baritonom Zg i mnoge dvorane, te barove sa glazbom, koje se ne bi posramili nigdje na svijetu. I on i Drago.. :)) Ponekada sam tužna kada vidim, koliko se promijenilo toga, iako znam da su oni bili prije..i nose sjećanja na naše bake i mame, no svejedno. Tada su donosili note, koje su svima bile nove, bili su moderni, ali su imali i kriterium i uho. Oni su svoje uradili kako treba, a sada bi to trebali nastaviti raditi drugi dalje. I rade..ali .. Nema veze što to nije Rock, Jazz-rock, Punk Techno, Rapp, Psi itd. I neovisno o tom, radi li se o evergreen glazbi, klasičnoj glazbi, popu, ili popevki. Samo bi te note trebale imati eho, tj jeku stečenoga, i nadograđivati to, čvrsto vjerujem i da će tako biti...nadam se ;)

  • Vlad 09.11.2022.

    Tri legende Hrvatske glazbene scene. Na žalost, ne vidim danas HRVATSKU glazbenu scenukad čujem što se sluša po lokalima u Zagrebu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare