To je to što me zanima!

Vrdoljak: 'Ne bih film prikazao nigdje osim u pulskoj Areni...'

Višnjić kaže da je uloga generala Ante Gotovine bila vrlo kompleksna te nosi veliku odgovornost no dodao je da je sve sjelo na svoje mjesto u trenutku kad je počelo snimanje
Vidi originalni članak

Uoči 66. Pula film festivala brojnoj publici predstavila se ekipa dugo očekivanog filma 'General'. Antun Vrdoljak, redatelj filma, rekao je da je navikao da njegove filmove prate ili afere ili se pokaže da je film jako dobar.

- Ja ovaj film najradije ne bih dao nigdje drugdje, nego na prikazivanje u Arenu. Kad se Goranov lik pojavi na velikom platnu, to je dovoljno - izjavio je Vrdoljak.

Glumac Goran Višnjić izjavio je da je uloga generala Ante Gotovine bila vrlo kompleksna te nosi veliku odgovornost no dodao je da je sve sjelo na svoje mjesto u trenutku kad je počelo snimanje.  

- Vi ste tu vidjeli 2,5 sata filma, a mi smo snimali 4 mjeseca, osam epizoda serije, mnogo materijala koji će se tek vidjeti na HTV-u - izjavio je. Ispričao je kako je ideja za film došla još dok je Gotovina bio u Haagu te su se jednom na kratko susreli i razgovarali.Mladog Gotovinu u filmu igra njegov sin koji se, smatra Višnjić, odlično snašao u ulozi.

Borko Perić je priznao da se ovom festivalu posebno veseli, posebno kad u Puli gostuje s filmom. U filmu igra i Njemica Jasmine Lord koja je rekla je da je sve bilo mirno, spokojno te da su svi prema njoj bili jako ljubazni, unatoč tome što nije razumjela hrvatski.

Glumica Nataša Janjić ispričala je da je ovo drugi film na kojem je radila s Vrdoljakom te da joj je obećao i rad na trećem.

- S obzirom da Gorana vidim tek kad surađujemo na filmu, nadam se skorašnjoj ponovnoj suradnji - dodala je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • _Varešak_ 14.07.2019.

    Režimski drugo razredni redatelj.

  • Papatest 14.07.2019.

    Mislim da ga ni nećeš drugdje prikazivati,jedino naši branitelji puše nerealne priče o herojskim djelima jer tako njih 550 000, koji nisu uspjeli vojno osloboditi zemlju unatoč peterostrukoj nadmoći nad Srbima, postaju veći heroji nego što su to uistinu bili.Sjećam se 1991,2,3, kako je hrvatski radio prenosio izvješća s ratišta.To je uglavnom bilo ovako: Četnici su ničim izazvani ispalili 15 granata na Turanj, naši branitelji zauzeli su rezervne položaje.Koji su to rezervni položaji?Ili srpske kukavice pucale branitelju u leđa.Nikada nisam čuo da je u drugom svjetskom ratu Švabo pucao partizanu u leđa,sve su njihove rane bile na prsima a samo ih je 147 000 bilo a došli su do Trsta,Udina,Klagenfurta, Korušku su zauzeli.Na pitanje novinara Titu je li istina da je imao 200 000 boraca odgovorio je s 200 000 došao bih do Berlina.U domovinskom ratu smrtno je stradalo oko 2700 hrvatskih branitelja a partizana u 2 svj.ratu 60 000.Pa rušite spomenike valjda će i to u Generalu biti prikazano.

  • Papatest 13.07.2019.

    Bajka i laž od prvog do zadnjeg kadra

Komentiraj...
Vidi sve komentare