To je to što me zanima!

Vlaji su se popeli na Himalaju, a Mlikota povikao: 'All is well!'

Radost koju smo osjetili kad smo kročili na vrh Mera Peaka, teško je opisati. Pa, eto, i mi vičemo: 'Sve je u redu!', Mera Peak je osvojen!, rekao je Mlikota
Vidi originalni članak


Ekspedicija 'Vlaji na Himalaji' osvojila je  6476 metara visoki Mera Peaka, jedan od himalajskih vrhova kojeg su odredili za završetak svoje avanture.

Na vrhu se tako našla zastava Hrvatske, Splita i HPD Sv. Jure iz Zagvozda odakle je većina podrijetlom.

- 'All is well!' To je bila rečenica, tj. šifra kojom je Edmund Hillary javio baznom logoru i cijelom svijetu da je Mt. Everest osvojen. Vlaji na Himalaji, ne žele se uspoređivati sa velikim Hillaryjem i nisu imali nikakve šifre, ali radost koju smo osjetili kad smo kročili na vrh Mera Peaka, teško je opisati. Pa, eto, i mi vičemo: 'Sve je u redu!', Mera Peak je osvojen! - rekao je Vedran Mlikota za Slobodnu Dalmaciju.

Vlaji su u ovu avanturu krenuli 1. listopada, a pridružio im se  slavni zaljubljenik u planine, glazbenik Hrvoje Rupčić. Frontmen grupe Cubismo krajem lipnja otišao je na snijeg kao dodatnu pripremu za put. S alpinistom i putopiscem Stipom Božićem, glumcem Vedranom Mlikotom i još osmero avanturista osvojio je drugu najvišu planinu u Alpama, a zadnjih mjeseci „živi“ Biokovu, Dinaru, Triglavu...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Linz 02.10.2017.

    Ako je sve u redu i Mera Peak osvojen........................................................'ajde sad vračaj se polako nazad !!!

  • Patton1203 02.10.2017.

    Da, ovo izgleda doista kao podvig. Tako i naš Božić, piše članke o svojim pohodima, ali nitko neće reći pravu istinu. Za njihove uspone, najzaslužniji su domorodci, koji i ginu noseći sve potrebne stvari, od užadi, šatora, hrane, plina, goriva, ljestve. Postavljaju logore i opslužuju ih. Jučer sam gledao na nekom kanalu, ne sjećam se koji je bio, dokumentarac o usponima na Mont Everest, Sherpe su domicilno stanovništvo Nepala koje obavlja sve poslove oko uspona. I njih najviše gine. Penjači idu tek kad oni osposobe stazu. I opet neki od penjača pogine. A Sherpa gine puno više.

  • ćeprolje 02.10.2017.

    Konačno

Komentiraj...
Vidi sve komentare