To je to što me zanima!

YouTuber (24) zbog seksualnog zlostavljanja ostao bez prihoda

YouTuber je ostao bez čak 13 ugovora nakon što je objavljena priča o skandaloznom ponašanju i zlostavljanju statistica na njegovim setovima. Javna isprika koju je objavio samo mu je odmogla
Vidi originalni članak

Megapopularni YouTuber David Dobrik (24) imao je sve što mladić njegovih godina može poželjeti - status, slavu i novac. Težio je preko 47 milijardi dolara, surađivao s imenima kao što su Sascha Baron Cohen (49), Kylie Jenner (23) i Howie Mandel (65), a sve to nestalo je u tren oka objavom priče o skandaloznom ponašanju na njegovim setovima, seksualnom zlostavljanju statista, ali i bivših prijatelja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Anketa o tome bi li građani dopustili svojem djetetu da postane YouTuber

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, Business Insider otkrio je kako je Dobrikov suradnik na setu zlostavljao statisticu koja je željela ostati anonimna, a kasnije su je mediji nazvali Hannah. 

DAVID DOBRIK Zvijezda YouTubea: Ima samo 23 godine i 'teži' 47 mil. kuna

Hannah je s prijateljicama bila pozvana u dom Davida Dobrika i njegove ekipe, a dečki su im na snimanju nudili alkohol iako su bile ispod dobne granice prema kojoj je u Americi dozvoljeno točenje alkohola.

Te je večeri Hannah silovao Davidov suradnik Dominykas Zeglaitis, a David je navodno sve znao jer je sutradan video uklonjen s Interneta.

Nakon tih optužbi, Hello Fresh, EA Sports, Chipotle, Honey i još devet drugih kompanija trenutačno su otkazale suradnju s Dobrikom. Osim toga, YouTube je odlučio da će privremeno Davidu onemogućiti da zarađuje od videa.

David je, naravno, snimio video u kojem se ispričava. No ni to mu nije pretjerano pomoglo - napadnut je jer se ljudima učinilo kako se ne ispričava zbog onoga što je učinio, već zbog toga što je - uhvaćen na djelu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata