Show

Komentari 0

YouTuber (24) zbog seksualnog zlostavljanja ostao bez prihoda

YouTuber (24) zbog seksualnog zlostavljanja ostao bez prihoda

YouTuber je ostao bez čak 13 ugovora nakon što je objavljena priča o skandaloznom ponašanju i zlostavljanju statistica na njegovim setovima. Javna isprika koju je objavio samo mu je odmogla

Megapopularni YouTuber David Dobrik (24) imao je sve što mladić njegovih godina može poželjeti - status, slavu i novac. Težio je preko 47 milijardi dolara, surađivao s imenima kao što su Sascha Baron Cohen (49), Kylie Jenner (23) i Howie Mandel (65), a sve to nestalo je u tren oka objavom priče o skandaloznom ponašanju na njegovim setovima, seksualnom zlostavljanju statista, ali i bivših prijatelja. 

POGLEDAJTE VIDEO: Anketa o tome bi li građani dopustili svojem djetetu da postane YouTuber

Naime, Business Insider otkrio je kako je Dobrikov suradnik na setu zlostavljao statisticu koja je željela ostati anonimna, a kasnije su je mediji nazvali Hannah. 

Hannah je s prijateljicama bila pozvana u dom Davida Dobrika i njegove ekipe, a dečki su im na snimanju nudili alkohol iako su bile ispod dobne granice prema kojoj je u Americi dozvoljeno točenje alkohola.

Te je večeri Hannah silovao Davidov suradnik Dominykas Zeglaitis, a David je navodno sve znao jer je sutradan video uklonjen s Interneta.

Nakon tih optužbi, Hello Fresh, EA Sports, Chipotle, Honey i još devet drugih kompanija trenutačno su otkazale suradnju s Dobrikom. Osim toga, YouTube je odlučio da će privremeno Davidu onemogućiti da zarađuje od videa.

David je, naravno, snimio video u kojem se ispričava. No ni to mu nije pretjerano pomoglo - napadnut je jer se ljudima učinilo kako se ne ispričava zbog onoga što je učinio, već zbog toga što je - uhvaćen na djelu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci