To je to što me zanima!

Za njima još tugujemo... Ovi glazbenici su si oduzeli život

Samo dva mjeseca nakon iznenadnog Cornellovog samoubojstva, Bennington se ubio na isti način. Osim ovih legendarnih glazbenika, povijest je puna sličnih scenarija
Vidi originalni članak

Na rođendan svog tragično preminulog kolege i prijatelja Chrisa Cornella, Chester Bennington iz grupe Linkin Park oduzeo si je život.

Samo dva mjeseca nakon iznenadnog samoubojstva Cornella, frontmena Soundgardena koji se objesio u jednom hotelu, Bennington je 20. srpnja na isti način presudio sebi. Osim ovih legendarnih glazbenika, povijest je puna sličnih scenarija. Cornell, koji je imao samo 52 godine kada je izvršio samoubojstvo, slovio je sa svojim bendom Soundgarden za osnivače 'grunge' pokreta.

Ikona tog žanra, koji je palio i žario devedesetih, bio je frontmen još jednog benda iz Seattlea - Kurt Cobain. Kao i Cornell, Cobain si je oduzeo život. Pjevač Nirvane, koji se na vrhuncu popularnosti borio s depresijom i teškim porocima, ubio se 1994. hicem iz sačmarice u svom domu u Seattleu. Imao je samo 27 godina.

Mnogo godina ranije istu stvar uradio je tada 34-godišnji pjevač The Temptationsa Paul Williams. Još 1973. presudio si je hicem iz vatrenog oružja. Na isti način prošle godine ubio se i osnivač sastava Emerson, Lake & Palmer, Keith Emerson.

Prije pet godina samoubojstvo vatrenim oružjem izvršio je i jedan od osnivača čuvenog američkog benda Fleetwood Mac, Bob Welch.

Slavni soul pjevač Donny Hathaway, koji se godinama borio sa šizofrenijom, oduzeo si je život tako da je skočio s terase jednog njujorškog hotela 1979., kada je imao samo 33 godine.

Godinu dana kasnije, uoči prve turneje po SAD, pjevač kultnog britanskog benda Joy Division Ian Curtis izvršio je samoubojstvo. Tada 23-godišnji Curtis, koji je patio od epilepsije, objesio se u kuhinji svog doma.

Pjevač australske grupe INXS Michael Hutchence, koji se na vrhuncu popularnosti počeo drogirati, na isti, tragičan način okončao je život 1997. godine. Objesio se u hotelskoj sobi, a nekoliko mjeseci prije toga postao je otac. Imao je samo 37 godina.

Na tužnoj listi glazbenika koji su sami sebi presudili su i Nick Drake, Elliott Smith, Wendy O. Williams i John Bonham iz Led Zeppelina.

Idi na 24sata

Komentari 54

  • mily 13.08.2017.

    sve muškarci, hm hm

  • blue_is_the_warmest_color 12.08.2017.

    Michael Hutchence i John Bonham se nisu ubili.

  • Braslav 11.08.2017.

    Vrag im je uzeo dušu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare