To je to što me zanima!

'Zabrana predstave vrh crnog humora zvan hrvatska kultura'

Prema tekstu Michela Houellebecqa (59) i u režiji Ivice Buljana (50), predstava “Elementarne čestice” trebala se igrati na Dubrovačkim ljetnim igrama
Vidi originalni članak

Mislio sam da je šala kad sam čuo, ali kad sam shvatio da nije, samo sam se podsjetio da je to u Hrvatskoj pa je onda normalno, kaže Velimir Grgić (37), dramaturg predstave “Elementarne čestice”.

Prema tekstu Michela Houellebecqa (59) i u režiji Ivice Buljana (50), predstava se trebala igrati na Dubrovačkim ljetnim igrama. No Ministarstvo unutarnjih poslova zaključilo je kako je to prerizično, na što ih je upozorio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić (HDZ). Sporan mu je Houellebecq, jer se “dovodio u kontekst lošeg odnosa prema muslimanima”. Boji se vrijeđanja vjerskih osjećaja.

- Ovo će ući u povijest kao vrh crnog humora zvanog hrvatska kultura - kaže Grgić, a umjetnička direktorica Ljetnih igara Mani Gotovac (76) kaže kako “toga nema ni u Afganistanu”. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Artusartus 15.05.2015.

    Nisam čitao ove "čestice", ali ako se radi o budalaštini tipa "satanskih ..." ili nevještim črčkarijama kao u danskim i pariškim novinama (za koje nitko da tada nije čuo), onda se ovdje radi o polučivanju sekundarnih koristi, a postoji i tercijarna: raste kulturološki rejting jedne religijske grupe koja zapravo uopće ne participira u Gutembergovom naslijeđu.

  • Blejblej 15.05.2015.

    Ljude nikada nisam niti cu dijeliti po vjeri, nacionalnosti, boji koze... Ali, ako je nekom nesto sveto, moje misljenje je da se u to ne dira.Nitko tu ne govori o strahu vec o postovanju.Po meni je odluka bila opravdana.Dosta je vise idiotnih provokacija nakon kojih cesto nastradaju oni koji su najmanje krivi.

  • Prva Proleterska 14.05.2015.

    Jao , jao, a prema Pravoslavcima može da sere ko god hoće u RH!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare