To je to što me zanima!

Zagreb Film Festival otvoren u Laubi: 'Što je s kinom Europa?'

U narednih 10 dana ZFF je filmove i popratni program organizirao na osam lokacija u gradu, a ukupno će biti prikazano stotinjak aktualnih filmova te filmskih klasika
Vidi originalni članak

U zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost, otvoren je 17. po redu Zagreb Film Festival. Prva projekcija na ovogodišnjem ZFF-u bila je francuska drama ‘Alice i gradonačelnik’, jedan od filmova koji se natječu u konkurenciji za glavnu nagradu Zlatna kolica. 

Redatelj filma Nicolas Pariser (45) zagrebačkoj se publici obratio video porukom te pojasnio kako njegov film  o gradonačelniku govori o političkoj situaciji u Francuskoj, ali je primjenjiv svugdje u svijetu. 

- Nažalost, ove godine smo se našli u egzilu. Kino Europa, raniji dom festivala je zatvoren i nitko i dalje ne zna što se tamo događa. Unatoč tome, uspjeli smo realizirati i ovu godinu festivala, koji traje još dulje - podsjetio je direktor festivala Boris T. Matić (53) u uvodnom govoru te ponovno prozvao gradske čelnike. 

UNATOČ MOLBAMA ZFF-A: 'Zagreb 1. lipnja zatvara kino Europa, provodi se kulturocid'

Svečano otvorenje Zagreb Film Festivala nisu propustili brojni domaći glumci i filmaši pa su tako u Laubu stigli Barbara i Lukas Nola, Vinko Brešan, Franjo Dijak, Damir Markovina, Lana Barić i dr. 

U narednih 10 dana ZFF je filmove i popratni program organizirao na osam lokacija u gradu, a ukupno će biti prikazano stotinjak aktualnih filmova te filmskih klasika. Zatvaranje festivala zakazano je za nedjelju, 17. studenog, a većina filmova bit će prikazana u kultnom kinu Tuškanac.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • paškopatak_II 08.11.2019.

    da kino dvorana u Laubi !?!? Tko je tu normalan a tko lud ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare