To je to što me zanima!

'Zar imate srca baciti petardu ovih teških dana? Budimo ljudi'

Ungar se priklonio sve snažnijoj kampanji protiv pirotehnike, koja je dodatno motivirana recentnom tragedijom u zemlji. Poziva na empatiju, tih i dostojanstven ispraćaj godine
Vidi originalni članak

Pjevač i tekstopisac Miro Ungar (83) pred sam kraj teške 2020. godine oglasio se apelom, koji su mnogi odmah podržali i pozvali na poštovanje. 

- Ovim putem pozivam sve prijatelje i poznanike koji rade u medijima da pokrenu poziv građanima RH da se ne bacaju petarde, jer ova 2020. je zaslužila da ju ispratimo u tišini, s poštovanjem prema svima koji su na bilo koji način stradali ove strašne godine. Imamo toliko ružnoga i tragičnog oko nas da nam pored ovog zadnjeg potresa ne treba još dodatnog straha i stresa. Zar imate srca baciti petardu ove dane uz umiruće, uz teške trenutke gubitka života od potresa u Petrinji, Glini i Sisku, izgubljenih domova, radnih mjesta, životne egzistencije i posrnulog gospodarstva uslijed pandemije? Zar vas ničemu ova godina baš nije naučila? - upitao je. 

PRATI GODINAMA MANIFESTACIJU Miro Ungar: 'Ponos Hrvatske’ nalazi istinske heroje u ljudima

Ungar se tako priklonio sve snažnijoj kampanji protiv pirotehnike, koja je dodatno motivirana recentnom tragedijom u zemlji. 

- Govorim o čistoj ljudskosti i empatiji. Molim vas, dignimo glas protiv nasilnog slavlja. Vjerujem da je nekima ova godina bila na neki način i lijepa i dobra, i drago mi je zbog toga, ali budimo ljudi. Budimo solidarni barem u poštovanju. Ne, nećemo svi moći pomoći ljudima bez krova nad glavom i ne, ne trebamo pljeskati na balkonima, ali pokažimo poštovanje - zamolio je. 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Krušo Hagur 31.12.2020.

    Dabogda se zabranilo pucanje bilo kakvih petardi zauvijek, bilo virusa i potresa, ili ne bilo.

  • STorm5 31.12.2020.

    Razumno od njega ali bojim se puno je vise onih kojima toga fali uglavi da spoznaju sto se oko nas trenutno događa. I dok ovo pisem petarde odjekuju posvuda vani. Prejadno i zalosno, sta drugo reci!?

  • danijel89_1 31.12.2020.

    Budemo pljeskali doktorima

Komentiraj...
Vidi sve komentare