Show

Komentari 35

'Zar imate srca baciti petardu ovih teških dana? Budimo ljudi'

'Zar imate srca baciti petardu ovih teških dana? Budimo ljudi'

Ungar se priklonio sve snažnijoj kampanji protiv pirotehnike, koja je dodatno motivirana recentnom tragedijom u zemlji. Poziva na empatiju, tih i dostojanstven ispraćaj godine

Pjevač i tekstopisac Miro Ungar (83) pred sam kraj teške 2020. godine oglasio se apelom, koji su mnogi odmah podržali i pozvali na poštovanje. 

- Ovim putem pozivam sve prijatelje i poznanike koji rade u medijima da pokrenu poziv građanima RH da se ne bacaju petarde, jer ova 2020. je zaslužila da ju ispratimo u tišini, s poštovanjem prema svima koji su na bilo koji način stradali ove strašne godine. Imamo toliko ružnoga i tragičnog oko nas da nam pored ovog zadnjeg potresa ne treba još dodatnog straha i stresa. Zar imate srca baciti petardu ove dane uz umiruće, uz teške trenutke gubitka života od potresa u Petrinji, Glini i Sisku, izgubljenih domova, radnih mjesta, životne egzistencije i posrnulog gospodarstva uslijed pandemije? Zar vas ničemu ova godina baš nije naučila? - upitao je. 

Ungar se tako priklonio sve snažnijoj kampanji protiv pirotehnike, koja je dodatno motivirana recentnom tragedijom u zemlji. 

- Govorim o čistoj ljudskosti i empatiji. Molim vas, dignimo glas protiv nasilnog slavlja. Vjerujem da je nekima ova godina bila na neki način i lijepa i dobra, i drago mi je zbog toga, ali budimo ljudi. Budimo solidarni barem u poštovanju. Ne, nećemo svi moći pomoći ljudima bez krova nad glavom i ne, ne trebamo pljeskati na balkonima, ali pokažimo poštovanje - zamolio je. 

Najčitaniji članci