To je to što me zanima!

Žarko Potočnjak: Još pamtim djevojku koju sam volio s 18

PRIJATELJSTVO Glumac je s ostalim učenicima iz nekadašnjeg 4. c zagrebačke gimnazije proslavio 50 godina mature. Svakog se petka nalaze u hotelskom kafiću
Vidi originalni članak

Nitko nam nije vjerovao da slavimo 50 godina mature. U kafićima su nam puštali glazbu 1960-ih, plesali su s nama i pjevali. Mislili su da se šalimo kad su čuli da smo 70-godišnjaci, kaže nam Žarko Potočnjak (69).

Učenici 4. c nekadašnje Devete gimnazije u Dobojskoj ulici u Zagrebu okruglu su obljetnicu proslavili u Pečuhu i okolici južne Mađarske.

- Išli smo autobusom i zabavili se kao nekad na maturalcu. S nama u razredu, a i na putovanju, bio je i Željko Marinić (69), nekadašnji ravnatelj psihijatrije u Jankomiru. Sve nas je testirao i zaključio da smo svi normalni - šali se Potočnjak.

Ekipa iz autobusa Marinića je proglasila doživotnim predsjednikom njihova razreda. Za vrijeme trodnevnog tuluma organizirali su i sastanak razredne zajednice. Za predsjednika se glasalo dizanjem ruku, a proglasili su i doživotnu organizatoricu putovanja te glasnogovornicu razreda.

- Prisjetili smo se i tko je u koga bio zaljubljen, tko je gdje sjedio i tko je koga štipao. Samo jedna ljubav iz razreda završila je brakom, a ja sam volio tu brbljavicu, današnju glasnogovornicu razreda, Anitu - kaže Žarko. Dodaje kako je svih 35 učenika 4. c završilo fakultete. Niko Gamulin godinama je radio u urbanističkom zavodu, a oženio je Žarkovu kolegicu Uršu Raukar. Nitko iz razreda nije znao da se njih dvoje vole.

- Gamulin je uvijek bio tajnovit, sve bismo doznali kad je bilo gotovo, pa tako i da je zaljubljen u Uršu - kaže Žarko.

U Pečuh je s raspjevanom ekipom putovao samo jedan supružnik.

- Kolegica Heda udala se u Njemačkoj i muž je išao s nama. Vidio sam da je začuđen što je društvo još na okupu - dodaje Žarko.

Sa srednjoškolskom simpatijom Anitom, koja se udala za Slovenca, i danas je prijatelj. Žarko je bio u braku s Asjom Jovanović (58), a sad je u vezi s Višnjom Pešić (54).

- Sljedeći sastanak razreda bit će najesen, u vrtu Anitine kuće u Ljubljani. Rekla mi je da moram nešto i odglumiti - zaključio je Žarko.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • dipsy2010 11.06.2014.

    Kako je lijepo ovako nešto pročitati .... Želim da proslave još puno godišnjica skupa ...

  • _petra_ 10.06.2014.

    bas lijepo

  • mjesečeva sjena 10.06.2014.

    dosta mi maturalnih ovu godinu:)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare